Vitlök Citron och Parmesan Bräda Brussel Sprouts - Mynutritionalpal.com

Vitlök Citron och Parmesan Rostade Sprouts

Minns vi inte alla gånger när vi var unga att våra föräldrar eller morföräldrar försökte få oss att äta våra brusselspirar? Det är roligt, barn och brusselspiror, jag tror att det bara är en av de sakerna som vi växer vår smak i matförändringar. Vi längtar efter djupare smak än den där pastaplattan med smör och salt. Du kommer att älska de läckra smakerna i dessa brusselspiraler! Att steka dem i ugnen förstärker dem tio gånger och de tillsatta smakerna av färsk citron, vitlök och parmesan, men du vet alla vad den enkla kombinationen kan göra. Undrar, eller hur?

Detta är en hälsosam sida som är lätt att göra och säker på att behaga. Nästa gång jag vill prova dem med torkade tranbär och pecanbitar (med undantag av vitlök, extra citron spritz och parmesan) för en annan spännande smakkombination. Om du går den vägen, lägg till 1 msk brunt socker när du kastar med olja och citron, lägg sedan till 3/4 kopp torkad tranbär och 1/3 kopp hackad pecanbit under de senaste 5 minuterna av rostning (och lämna ut de listade ingredienserna som nämns bara tidigare).

Njut av!

Kom ihåg att prenumerera på Mynutritionalpal.com nyhetsbrev för att få nya receptmeddelanden levererade till din inkorg!

Följ Mynutritionalpal.com på Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter för alla de senaste uppdateringarna, recepten och innehållet.

Skriva ut

Vitlök Citron och Parmesan Rostade Sprouts

5 från 1 röster

Har du gjort detta recept? Lämna en recension.

Dessa vitlök citron och parmesanrösta Brussel Sprouts är den perfekta sidan för alla grillade middagar

Kurs: Sidrätter Kök: Amerikanskt Nyckelord: Brusselspirésidan, Rostade Brusselspiraler Prep Tid: 10 minuterKoktid: 25 minuter Servings: 4 ServeringarKalorier: 138 kcalAuthor: Jaclyn

Ingredienser

  • 1 kg brusselspiror, sköljd och torkad, ändar trimmad, skivad i halva längden
  • 2 – 3 klyftor vitlök, malet
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 2 tsk färsk citronsaft, plus mer för servering
  • 1/2 tsk (skarpt) fint havssalt eller smak
  • 1/4 tsk nybakad svartpeppar
  • 1/4 kopp nybakad parmesanost

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 400 grader. Tillsätt brusselspiror och vitlök till en stor blandningsskål, drizzle med olivolja och citronsaft släng sedan. Strö över salt och peppar och kasta. Sprid på ett kakan i ett jämnt lager.
  2. Baka i förvärmd ugn, kasta en gång halvvägs genom bakning, tills guldbrun på kanterna, ca 25-30 minuter. Servera varm spritzed med mer citronsaft till smak och toppad med parmesanost.
  3. Receptkälla: anpassad något från hela maten

Nutrition FactsGarlic Citron och Parmesan Bräda Brussel SproutsAmount Per Servingkalorier 138 kalorier från fett 81% Dagligt värde*Totalt fett 9g 14%Mättat fett 2g 10%Kolesterol 5mg 2%Natrium 414 mg 17%Kalium 441mg 13%Totala kolhydrater 10g 3%Dietfibrer 4g 16%Socker 2gProtein 6g 12%Vitamin A 18,2% C-vitamin 118% Kalcium 11,7% Järn 9,1% * Procent Dagliga värden är baserade på en 2000 kalori diet.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: