Vinterfruktsallad med citronvalmjösäd Dressing - Mynutritionalpal.com

Vinterfruktsallad med citronvallmofröförband

Normalt tänker jag alltid på fruktsallader som en sommarrätt, men det finns fortfarande mycket frukt i säsongen på vintern så varför inte dra nytta av det och gör en vinterfruktsallad? Dessutom har jag haft Thanksgiving i åtanke och det faktum att det vanligtvis är mycket inte så hälsosam mat, så jag trodde det skulle vara en bra idé att kasta lite frukt där i år för att hjälpa till att balansera det lite. Du vet, känner mig okej om att äta den 800 kalori skivan av paj laddad med vispad grädde eftersom jag åt all min fruktsallad först :).

Precis som någon fruktsallad är det så lätt att göra och det lägger till så mycket vacker naturlig färg till ditt bord. Med denna fruktsallad ville jag använda jul / höstenfärgad frukt så det skulle vara perfekt passande för semestern. Detta är första gången jag har lagt granatäpple arils till en fruktsallad och jag älskade det absolut! Jag menar när du har fyra stora granatäpplen i ditt kylskåp hade du bättre använt dem bra? När de är $ 1 var du bara inte gå förbi det utan att ta en massa.

En sak jag älskar om den här tiden av året är alla apelsiner och mandariner som är säsong – och den doften! Jag älskar också det faktum att jag inte behöver peeling mandarinerna för mina barn (kall mig lat), så lätt att skala en 3 år gammal kan göra det. För att göra framåt med denna sallad kan du skala av mandarinerna en dag i förväg, samt att såpa granatäpplen och peeling och tippar kiwi (bara förvara dem i kylskåpet). Men för bananer och äpplen skulle jag definitivt rekommendera att vänta tills du är bara redo att tjäna den för att börja dicing dem.

Detta recept är tillräckligt för en liten folkmassa men det kan definitivt nedskalas om du bara gör det för ett mindre antal människor till middag (jag älskade det så mycket jag gjorde en 1/4 av receptet till lunch nästa dag) . Och precis som någon fruktsallad är detta ett mångsidigt recept, du kan byta ut frukterna till andra som du kan ha till hands som päron, mandariner, mango, ananas, etc. Jag älskar hur fruktparen med den söta och lätt tart citronen Vallmofrö dressing i denna fruktsallad. Och förstås kan jag inte få nog av alla de levande smakerna av frukterna som används här. Dessa granatäpple arils är alltid skyldiga att göra bra saker! Vad är inte att älska om denna läckra fruktsallad? Det är bara så mycket godhet ingen kommer att kunna motstå!

Kom ihåg att prenumerera på Mynutritionalpal.com nyhetsbrev för att få nya receptmeddelanden levererade till din inkorg!

Följ Mynutritionalpal.com på Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter för alla de senaste uppdateringarna, recepten och innehållet.

Skriva ut

Vinterfruktsallad med citronvallmofröförband

5 från 3 röster

Har du gjort detta recept? Lämna en recension.

Utbyte: Ca 10 – 12 portioner

Ingredienser

Klä på sig

 • 3 msk färska citronsaft
 • 3 msk granulärt socker
 • 1/4 kopp olivolja
 • 1/4 kopp vegetabilisk olja
 • 3 msk älskling
 • 2 tsk vallmo frön

Sallad

 • 8 mandarine apelsiner, skalade och segmenterade
 • 4 äpplen (helst 2 gala och 2 gyllene läckra)
 • 4 mogna kiwier skalade och tärningar
 • 4 bananer, skalade och tärningar
 • 1 1/2 kopp granatäpple arils (från ca 1 stor)

Instruktioner

 1. För förbandet:
 2. I en blandningsskål eller burk vispa tillsammans citronsaft och socker tills socker har löst sig. Blanda i olivolja, vegetabilisk olja och honung tills det är väl blandat. Rör om vallmofrön.
 3. För fruktsallad:
 4. I en salladsskål slänger du all frukt och häller sedan på dressing över toppen och försiktigt kasta till kappa. Servera omedelbart för bästa resultat.
 5. Receptkälla: Mynutritionalpal.com

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: