Turkiet Korv, Kale och sötpotatisoppa - Mynutritionalpal.com

Turkiet Korv, Kale och sötpotatissoppa

När det börjar bli kallt är det bara en soppa … Oh och bra kolhydrater (rullar, kex, majsbröd, hemlagad bröd etc) och godis (alltid godis). Något om höst behöver bara bra komfortmat. Jag älskar absolut höst och jag älskar alla grönsaker och frukter i säsong. Ja, det är svårt att säga adjö till alla de utsökta söta sommarbären och den saftiga vattenmelonen, och naturligtvis den färska majsen på cob och tomaterna, men fallet har så mycket godhet att erbjuda som söta potatis, brusselspiror, squash, kale, spenat, äpplen, granatäpple, päron och konserverad pumpa (det är ett skämt men också allvarligt på ett sätt. minst där jag bor, men jag brukar använda den förmodligen två gånger i veckan i oktober så det är i princip säsong för mig).

Jag älskar att denna soppa använder både kale och sötpotatis, det är den perfekta höstkombinationen. Och korven gör det bara snabbt eftersom det är förkokt och det håller denna soppa hjärtligt (du kan också använda nötkött / fläskkorv här också). Denna soppa är som hösten snurrar på detta andra recept jag delade. Det har en helt annorlunda nästan oväntade smak, vilket är trevligt men att byta upp saker. Jag älskar vad kryddorna lägger till, liksom den värmen från chipotle chili-pulvret. Jag använde 1/2 tsk av chipotlepulveret och det handlade om all min man kunde hantera. Mina barn skulle aldrig kunna hantera så mycket men så hade jag i grund och botten att påverka deras buljong och lägga till nya. Nästa gång lägger jag bara värmen till min del eftersom jag älskar det och jag är säker på att jag ska gå med en rättvis mängd.

Den perfekta sidan till detta är färsk majsbröd. Om du vill vara en fuskare som jag har varit på sistone gillar jag verkligen Fleischmanns cornbread-mix. Har jag bara erkänt det? Jag använder boxblandningar? Ja ibland och jag drar fortfarande ut Betty Crocker brownieblandningen ibland också. Jag gillar cornbread-blandningen eftersom mina barn kan göra det medan jag gör middag under upptagna weeknights. Tricket är dock att lägga i 2 msk äppelmos (förutom 1/3 kopp smält smör det kräver) så det är fuktigt. Och om du har tid är den här hemlagade versionen definitivt min favorit. Soppa och goda kolhydrater, ja det är det perfekta hösten måltidet.

Kom ihåg att prenumerera på Mynutritionalpal.com nyhetsbrev för att få nya receptmeddelanden levererade till din inkorg!

Följ Mynutritionalpal.com på Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter för alla de senaste uppdateringarna, recepten och innehållet.

Skriva ut

Turkiet Korv, Kale och sötpotatissoppa

5 från 3 röster

Har du gjort detta recept? Lämna en recension.

Utbyte: Ca 6 portioner

Ingredienser

 • 1 msk olivolja
 • 1 1/2 koppar hackad gullök (1 medium)
 • 1 stor sötpotatis (ca 1 lb) skalad och tärnad i små kuber (3 koppar)
 • 13 oz. fullt kokt kalkonkorv, skuren i 1/2-tums tjocka skivor
 • 4 vitlöksklyftor, malet (4 tsk)
 • 6 kopp lågnatrium kycklingbuljong
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk bakad kummin
 • 3/4 tsk malda koriander
 • 1/4 tsk chipotle chili pulver (mer eller mindre att smaka)
 • Salt och nymalt svartpeppar
 • 4 koppar hackad färskkål
 • 1 (14,5 oz) kan mörka röda njurbönor, dräneras och sköljas

Instruktioner

 1. Värm olivolja i en stor kruka över medelhög värme. Tillsätt lök och sautera i 5 minuter och lägg sedan till sötpotatis och korv och laga mat, kasta ibland 3 minuter. Tillsätt vitlök och laga mat, kasta ibland, 2 – 3 minuter längre. Häll i buljong, tillsätt sedan i paprika, kummin, koriander, chipotle chili-pulver och krydda med salt och peppar efter smak. Låt koka upp och minska värmen till medium låg. Täck och simma tills sötpotatis är nästan öm, rör om ibland ca 5-10 minuter. Lägg sedan till kale- och njurbönor och koka 5 minuter längre. Servera varma.
 2. Receptkälla: anpassad från allrecipes
Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: