Scrambled Huevos Rancheros Recept

Scrambled Huevos Rancheros

Först och främst är jag verkligen förvånad över att jag inte har berättat allt om mina huevos rancheros. Det är hög tid att jag presenterar dig för en av mina favorit måltider på heltid, men först delar jag en liten personlig historia med maträtten.

Det tog mig lång tid att ge Huevos Rancheros en chans (24 år, för att vara exakt). Växande, min pappa beställde alltid huevos rancheros när vi åt på mexikanska restauranger. En jätte tallrik skulle komma fram framför honom, en röra av refiterad bönor och ämnen som jag inte bryr mig om att identifiera. Repulsed av det oozing stekt ägget, skulle jag avleda min uppmärksamhet tillbaka till min tallrik och smula ännu ett kycklingfinger i ketchup. (Ja, jag var barnet som beställde kycklingfingrar på varje restaurang. Extra ketchup).

Det barnet gillar inte ägg alls, och det vuxna barnet i mig har aldrig lärt mig att gilla stekta ägg. Äggröra jag kan hantera, så länge de är gjorda med ett stänk av mjölk och toppade med massor av grönsaker. Så när Kathleen växte poetiskt om huevos rancheros i snabb följd förra året trodde jag att jag skulle ge maträtten en chans, men med ett äggröra istället för ett stekt ägg. Jag använde Smitten Kitchens metod, men förvrängde ägget innan det hälldes över tortillan.

Pappa, du hade rätt Huevos rancheros är fantastiska.

Oavsett om det är krypterat eller stekt, kan huevos rancheros bara vara det perfekta måltidsljuset, fyllning, hälsosam och superfärsk. Det är frukost som jag behandlar mig själv på vardagar och helger. Det är lunch, när jag inte kan tänka på något jag hellre skulle äta. Det är den måltid som jag längtar efter en stressig dag på jobbet. Om jag har en eländig dag, gör huevos rancheros allt bättre.

Min version är långt ifrån den traditionella mexikanska skålen, och ganska annorlunda än den genomsnittliga beige Tex Mex-sorten. Spelar ingen roll. Om du är en traditionalist och inte kan tänka mig att gå utan det stekta ägget, tänk på det som en förvrängd ägg-toppad tostada eller en omelett med en majs tortillabas. Låter bra, eller hur?

Letar du efter en lätt, fyllig, färsk recept? Titta inte längre än scrambled huevos rancheros, som är perfekta när som helst på dagen! Receptet som skrivs nedan ger 1 servering; multiplicera vid behov.

Ingredienser

 • 1 majs tortilla
 • 1 ägg, krypterade
 • Dash mjölk
 • ¼ kopp strimlad ost (Monterey Jack, Cheddar och Mozzarella är alla bra)
 • Toppings av ditt val (se förslag nedan)

Instruktioner

 1. I en liten skål, krypta ditt ägg med en streck mjölk.
 2. Värm en liten panna (jag använder en 8-tums gjutjärnspanna) över medium värme. Smör grytan eller sprut den med kokosspray.
 3. Placera tortillan i pannan. Låt det värma upp på ena sidan, och vänd sedan det. Upprepa om du vill ha en extra krispig tortilla.
 4. När båda sidorna är heta, stänk ost på tortillan. Jag tycker om att lämna centrum ensam och täcka omkretsen med ost.
 5. När osten har smält, häll långsamt äggblandningen på mitten av tortillan. Det kommer att flöda på pannan, vilket är bra. Vid denna tid kommer du att behandla den som en omelett, så använd en träsked för att driva ägget runt omkretsens omkrets. Scoot de uppsatta bitarna till mitten av tortillan.
 6. När du har omfördelat alla ägg till tortillan, använd en stor spatel för att vända den och koka i cirka tjugo sekunder. Vänd tillbaka den på din tallrik och lägg den med vad som helst ditt hjärta önskar!

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: