Poppy Seed Chicken and Grape Pasta Salad - Mynutritionalpal.com

Poppy Seed Chicken and Grape Pasta Salad

I år har jag varit allll om dessa pasta sallader! Jag uppskattade inte fullt ut dem till de senaste åren så jag antar att jag bara hamnar ihop. Och nu tänker jag på roliga pastasalatsmakar som jag aldrig har försökt förut, precis som denna helt utsökta Poppy Seed Chicken and Grape Pasta Salad! Jag ska alltid gå för en bra poppyfrö dressing när det är ett alternativ så jag visste att det skulle vara bra lagt till en pasta sallad, jag älskar också verkligen detta Poppy Seed Chicken Salad recept av min. Så jag kombinerade dessa två idéer tillsammans och här är du kvar med en perfekt sommarvacker pasta sallad! Det är så bra att servera på alla dina sommarkakor. Jag serverade detta med tillbaka ryggsäckar och min man kunde inte ha varit lyckligare!

En av de viktigaste höjdpunkterna i denna pasta sallad är skivad mandel, så lämna inte dem! De lägger till just rätt crunch och smak, och är det inte trevligt att ha några nötter i en pasta sallad för en förändring ?? För detta recept använde jag Fisher skivad mandel. De är ett pålitligt go-to brand för mig. Jag älskar att de är konserveringsfria gratis och jag älskar också den återförslutningsbara förpackningen som hjälper dem att hålla sig fräscha! Min familj gillar att snacka på dem, plus vi lägger till dem i så många saker. Min mans favorit sätt att använda dem är i hans protein smoothies, de blandar sig lätt och de ger den en krämig konsistens och gör det mer fylligt. Och ett av mina favorit sätt att använda dem är i sallader, som så. Jag älskar att de är snitt skivade så att du får den perfekta smala biten med varje bit för flera lager av crunch!

Om du inte är generellt en stor fan av sötnosan av vallmofröförband så kan du minska sockret eller släppa ut det i det här receptet. Men jag gillade den unika sötnos det gav denna pasta sallad, plus det ger den den traditionella smak av vallmofrö dressing. När du lägger till dressingen kommer det att tyckas att det är för mycket, det är inte, det behöver bara tid att vila och låta pastaen absorbera en del av dressingen. Så var noga med att ge den minst 30 minuter att vila. Du kan till och med göra detta en dag i förskott och det är fortfarande gott. Dessutom rekommenderar jag att du använder fräscha druvor här, ingen av dessa grova squishy. Ja, jag är den konstiga damen på mataffären som klämmer på druvor för att jag får en ny skarp batch :). Jag vet att jag kan vara alltför kräsen om saker men varför betala pengar för medioker mat?

Lägg till denna vallmofrö pasta sallad till din sommarmeny! Jag antar att det blir en träff på din nästa grill. Jag vet att jag är kär!

Kom ihåg att prenumerera på Mynutritionalpal.com nyhetsbrev för att få nya receptmeddelanden levererade till din inkorg!

Följ Mynutritionalpal.com på Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter för alla de senaste uppdateringarna, recepten och innehållet.

Skriva ut

Poppy Seed Chicken and Grape Pasta Salad

5 från 2 röster

Har du gjort detta recept? Lämna en recension.

Portioner: 8

Ingredienser

 • 10 oz. slips pasta (ca 4 koppar)
 • 2 koppar kokta och kylda, tärnade kycklingbröst (jag använde rotisserie)
 • 12 oz. röda druvor halverade (ca 2 koppar)
 • 1 kopp skivad selleri
 • 3/4 kopp Fisher skivad mandel
 • 1/2 kopp skivad gröna lökgrön del
 • 1/3 kopp torkade tranbär (valfritt)

Klä på sig

 • 1/2 kopp fettfri vanlig grekisk yoghurt
 • 1/2 kopp full fet majonnäs
 • 3 msk vitvinäger eller äppelcidervinäger
 • 3 msk älskling
 • 2 msk granulärt socker
 • 1 1/2 msk vallmofrön
 • 1/2 tsk salt då mer till smak

Instruktioner

 1. Koka pasta till al dente i saltat kokande vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan skölj med kallt vatten och låt tömma helt. Lägg åt sidan och låt svalna.

  För förbandet:

  I en blandningsskål vispa ihop grekisk yoghurt, majonnäs, vinäger, honung, socker, vallmofrön och 1/2 salt.

  Tillsätt drickspasta till en salladsskål. Tillsätt i kyckling, druvor, selleri, mandel, gröna lök och tranbär, häll sedan på dressing över toppen och kasta till jämnt kappa. Säsong med mer salt att smaka och kasta. Chill minst 30 minuter (och upp till 1 dag) innan du serverar (det kan ta lite tid för pastan att absorbera förbandet och tiden för smakerna). Servera kyld.

  Receptkälla: Mynutritionalpal.com

Detta är en sponsrad konversation som skrivits av mig på uppdrag av Fisher nötter. Meningarna och texten är alla mina.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: