Päron, granatäpple och spenat sallad - Mynutritionalpal.com

Päron, granatäpple och spenatsallad

Med semestern precis runt hörnet är det definitivt inte för tidigt att börja planera din semestermeny. Min familj kommer att komma till mitt hus i år så jag vet att jag har tänkt på vad jag ska betjäna redan. Idag tänkte jag på vilka sallader vi skulle ha så jag trodde att jag skulle testa lite ut. Jag råkade ha en massa granatäpplen till hands så jag bestämde mig för att bygga en sallad runt dem. Jag älskar hur festliga arilerna ser ut i denna sallad när de är parade med gröna, och jag är självklart förälskad i hela smaken kombinationen av denna sallad!

Jag testade först en sallad som liknade bacon och trodde det eller inte bacon tycktes inte ha en plats med denna typ av sallad. Det är förmodligen första gången jag inte tyckte om bacon i någonting. Jag älskar bara fruktighet och sötthet av denna sallad utan överväldigande distraktion av salt fläsk. Jag älskar dock den lilla tangen på feta och djupet av smak från att rosta de nötter som är parade med sötmen av denna sallad, de balanserar bara saker ut. Jag åtnjutit verkligen den svaga honungsmaken i vinaigrette som jag kände förde salladen och dressingen ihop medan det var mildt sötnos tonade ner överdräktens surhet.

Denna sallad har definitivt gjort klippet för min semestermeny (jag tror inte att jag vill vänta tills helgdagarna trodde att göra det igen)! Jag hoppas att du älskar det också!

Kom ihåg att prenumerera på Mynutritionalpal.com nyhetsbrev för att få nya receptmeddelanden levererade till din inkorg!

Följ Mynutritionalpal.com på Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter för alla de senaste uppdateringarna, recepten och innehållet.

Skriva ut

Päron, granatäpple och spenatsallad

Har du gjort detta recept? Lämna en recension.

Utbyte: Ca 6 portioner

Prep Tid: 20 minuter

Ingredienser

Sallad

 • 2/3 kopp hackad valnötter eller pekannötter, rostade
 • 3/4 kopp granatäpple arils
 • 3 oz fetost, smulad
 • 1/2 kopp torkade tranbär
 • 2 Bartlett päron (fast men mogen), kärnad och skivad
 • 9 oz baby spinat

Klä på sig

 • 1/4 kopp äppelcidervinäger
 • 3 msk extra jungfruolja
 • 1 1/2 msk honung
 • 1 tsk Dijon senap
 • Salt och peppar, efter smak

Instruktioner

 1. Vispa alla dressingredienser i en skål för att blanda väl. Placera alla salladsingredienser i en stor salladsskål, drizzle med önskad mängd dressing och kasta så jämnt på kappan. Servera omedelbart.
 2. Receptkälla: anpassad med vissa förändringar från Williams Sonoma

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: