Päron, Date & Walnut Salad With Blue Cheese

Päron, Date & Walnut Salad With Blue Cheese

God nådig allsmäktig. Om man gör samma sak om och om igen och förväntar sig olika resultat är märket av galenskap, är jag en speciell typ av galen. Du förstår, tänkte jag kanske Jag kunde flytta hela hemets värde av tillhörigheter och få dem organiserade på en dag. Tre veckor senare ser mitt andra sovrum fortfarande ut som en fotostudio exploderad inuti.

Jag trodde att jag kanske kunde lämna staden för helgen och komma tillbaka till jobbet genast, men igår fungerade inte så bra. Brandlarmen gick för första gången i min nya lägenhetsbyggnad och jag återhämtar fortfarande från chocken. Jag förstår att brandlarm ska vara högt, men glöm det defibrillatorn – det kan få en mamma tillbaka till livet. Mina öron ache bara tänker på det.

Och förra veckan trodde jag att jag kanske inte kunde sova för en natt för att slutföra cookbookredigeringen, som jag lyckades göra – men jag sov fjorton timmar i går kväll för att komma ikapp. Kanske borde jag tillåta mer tid för återhämtning och förmildrande omständigheter, säger du? Ja, jag vet, jag vet det. (Förresten, om du inte har röstat för omslaget än, har du bara en dag kvar!)

Jag försöker också göra upp för all den fräscha, hälsosamma maten som jag inte åt när mitt kök var i shambles. Denna gröna sallad fick mig några bonuspoäng i det området. Det kommer från en ny kokbok kallad The Gourmet Kitchen av Jennifer Farley från Savory Simple, som erbjuder en mängd olika gourmetrecept med färska ingredienser.

Du känner mig; Jag kunde inte låta bli att tinker med detta recept. Jennifer ursprungliga receptet var inspirerat av bacon-wrapped, ost fyllda datum, som jag älskade innan jag svor bort bacon. Jag njöt verkligen av det utan de två skivorna nybakad, smulad bacon. Jag tweaked också mängderna valnötter och blåost (lite mer valnötter, lite mindre ost).

Denna sallad är ett roligt alternativ till min favorit grönsallad. Det skulle vara ett bra komplement till ditt semesterbord, eller ditt matbord i allmänhet denna årstid. Med alla de rika måltiderna och semestern behandlas passerar, det är lätt att glömma gröna!

Denna färska gröna sallad med päron, valnötter, datum och ost är ett nytt alternativ för ditt semesterbord! Det är en bra sida sallad för hösten middagar också. Recept ger 4 sidosallader.

Ingredienser

Vinägrett

 • ¼ kopp extra jungfruolja
 • 1 ½ matskedar vitt vinäger
 • 1 tesked honung eller lönnsirap
 • 1 tsk Dijon senap
 • Nypa salt
 • Flera vändningar av nymalt svartpeppar

Sallad

 • ⅓ kopp hackad rå valnötter
 • 5 till 6 ounces rödbladsalat, sönderdelad i små bitar (ca 5 till 6 koppar) eller vårblandning
 • 7 Medjool datum, pitted och skivad tunn
 • 2 Bosc * eller Bartlett päron, ospeglad och skivad i ¼ tum tjocka bitar
 • ⅓ kopp smulad blåost (Jennifer använde Roquefort; jag använde en mer generisk blåost alternativ från Whole Foods men jag tror Gorgonzola skulle fungera bra också)

Instruktioner

 1. För att göra förbandet: I en liten skål, kombinera alla dressingredienser och visp att kombinera. Smak och justera om det behövs-jag tillade lite mer senap och en annan nypa salt.
 2. För att göra salladen: Först skåda valnötterna i en medium stekpanna över medelhög värme tills doftande, rör om ofta omkring 4 till 5 minuter. Avsätta.
 3. Blanda grönsaker, datum, päron och rostade valnötter i en medellång skål. När du är redo att servera, drizzle i någon dressing (du behöver inte allt) och kasta tills gröna är lätta belagda, lägg till mer om det behövs. Servera i individuella skålar med blåost sprinklad på toppen.

anteckningar

Recept anpassat från The Gourmet Kitchen av Jennifer Farley.
* Päron anteckningar: Detta var min första erfarenhet med Bosc päron, som du säkert kommer att se igen i ett annat recept. Jag lärde mig att de är mer fasta än de flesta sorter, men du vet att de är mogna när de ger ett försiktigt tryck i nacken.
Gör det mejerifritt / vegan: Släpp ut osten. Om du är vegan, använd lönnsirap istället för honung.
Gör det mutter gratis: Substitutiva solrosfrön för valnötterna.
Ändra det: Om du inte gillar blåost, skulle getost vara trevligt istället. Jag tror att denna sallad också skulle vara bra med skivor Golden Delicious äpplen, istället för päron.

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: