Mega Crunchy Romaine Sallad med Quinoa

Mega Crunchy Romaine Sallad med Quinoa

Ser du sallad? Jag åt precis leftovers till frukost. Efter min årliga alltför många potatischipsession vid sjön med min familj, längtar jag på färska, ljusa, tillfredsställande krispiga saker. Säkert är jag inte den enda!

Jag vill verkligen berätta allt om Oklahoma, och hur träden krymper till broccolifloretter och smutsen blir röd på den kända körningen söderut på I-35. Jag vill berätta för dig om att träffa min nyaste kusin och hur hon lät mig hålla henne i över en timme (kanske har jag huggat henne lite). Och hur extra söt Cookie är efter några dagar från varandra. Hon snugglade upp under min högra armbåge nu.

Jag har bara fått manuskriptet tillbaka till min kokbok, så jag har en upptagen vecka med att redigera och dricka för mycket kaffe framför mig. Jag kan äntligen se målstrecket. Jag är upphetsad att sätta upp allt och komma tillbaka för att hänga med er i kommentarerna och på Instagram. Jag har verkligen saknat dig.

Hur som helst, är denna sallad inspirerad av en som jag nådde för Trader Joe för några veckor sedan. De kallar det "Mega Crunchy Salad with a Bite." Jag tog en av de sista innan de stängdes, så det var inte riktigt så crunchy som det borde ha varit, men jag kände igen potentialen.

Här är min version av Trader Joe sallad, som inte är en död ringer, men nära. Min sallad har hackad romaine, rädisor, morötter, smakfulla solrosfrön, quinoa och torkade tranbär.

Denna sallad är en stor, färgstark skål med hälsosam, krispig godhet. Den packar bra till lunch, om du bara förvarar den zippiga koriander-limeföreningen separat. Sallader är ganska mycket allt jag vill äta denna tid på året, så jag kommer snart tillbaka med mer sallader.

Se hur man gör perfekt Fluffy Quinoa

Denna oemotståndliga sallad modelleras efter Trader Joe's "Mega Crunchy Salad with a Bite." Det är lätt men fyller, friskt och spricker med färska smaker. Denna sallad packar bra för senare; Bara lagra dressingen separat och kasta strax före servering. Recept ger 4 medelstora sallader.

Ingredienser

Sallad

 • ⅔ kopp Okokad Quinoa, sköljd
 • 1 ⅓ koppar vatten
 • ½ kopp råa solrosfrön
 • ½ tesked olivolja
 • 1 litet huvud av romaine (ca 11 ounces) eller en 5 till 6 ounce väska med romaine, huggad i bitar av bitar
 • 1 kopp strimlad morötter (jag använde 2 stora morötter, förvandlades till band med en julienne peeler och grovhackad)
 • 1 kopp hackad kål (grön eller lila) eller broccoli slaw
 • ½ kopp hackade rädisor
 • ½ kopp torkade tranbär

Zippy koriander dressing

 • ⅓ kopp olivolja
 • 3 msk limejuice (ca 2 medelhaltiga limer)
 • 2 msk ris vinäger
 • ¼ kopp lätt packad färsk koriander
 • 2 tsk honungs eller lönnsirap
 • 2 vitlöksklyftor, grovhackad
 • ½ tesked finmalt havsalt
 • ¼ tsk chipotle chili pulver eller vanlig chili pulver

Instruktioner

 1. För att laga Quinoa: Kombinera Quinoa och vatten i en medelstora kastrull. Koka upp blandningen över medelhög värme, minska sedan värmen lite för att behålla en mild simmer. Koka tills quinoa har absorberat allt vatten, ca 10-15 minuter. Minska värmen när tiden går för att bibehålla en mild simmering.
 2. Ta bort potten från värme, täck och låt quinoa ångan i 5 minuter. Fluff med en gaffel, och lägg åt sidan för att svalna.
 3. För att skåda solrosfrön: Kombinera solrosfrön och olivolja i en medelhög stekpanna. Koka över medium värme, rör om sig ofta (försiktigt, de brinner), tills fröna är doftande och börjar bli lättgyllda på kanterna. Avlägsna från värme och lägg åt sidan för att svalna.
 4. I en stor serveringsskål kombinera de beredda romaine, morötter, kål, rädisor och tranbär. När quinoa och solrosfrön har svalnat, lägg dem till skålen också.
 5. Förbereda förbandet: Blanda alla ingredienser i en mixer eller liten matberedare och blanda väl och pausa för att skrapa ner sidorna efter behov. Smak och justera efter behov – det ska vara zippigt, men om det är överväldigande tårta, lägg till lite mer älskling. Om du vill ha lite mer sparka, lägg till ytterligare en ¼ tsk chili pulver.
 6. Om du ska servera salladen på en gång, torka i tillräckligt med dressing för att lätt täcka sallat en gång kastad (du kanske inte använder allt) och kasta för att kombinera. Om du tänker ha rester, lagra salladen separat från förbandet och kasta strax före servering.

anteckningar

Gör det vegan: Använd lönnsirap istället för honung.
Ändra det: Denna sallad är väldigt flexibel. Du kan använda dina gröna val i stället för romaine (om du använder kale, som håller dig bättre på dressingen, var noga med att ta bort de hårda revbenen och massage den innan du lägger den till skålen). Du kan också ändra upp de hackade veggiekomponenterna – du behöver cirka 2 ½ koppar totalt.

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: