Low Carb Crack Slaw med nötkött och kål

Low Carb Crack Slaw med nötkött och kål

En snabb och enkel låg karbskrabba slaw gjord med riven kål och nötkött. Så bra, det kan vara beroendeframkallande vilket är hur det fick det namn.

Det kan komma som en överraskning att jag aldrig har gjort den populära stekpannan som gjordes med coleslaw-blandning och köttfärs tills nu. Jag bestämde mig för att göra det förra helgen och se om det lever upp till namnet.

Det är ett populärt recept från forumet Low Carb Friends. De namngav det, knäcka slaw, eftersom det smakar så bra, det är beroendeframkallande.

Mina äldre två barn gav mig lite konstigt utseende när jag började prata om skålens namn. När jag berättade för dem vad det var var de som "det måste verkligen ha ett annat namn".

De tycker inte att sprickan låter mycket tilltalande som en mat. Jag måste komma överens. Ändå hade jag en kram kålkål i kylskåpet och ville ta reda på varför receptet blir så rave recensioner.

Vad är crack slaw? Det är en maträtt som vanligtvis är gjord med en påse med coleslaw-blandning för att göra saker enkelt, men jag tycker att gitterkål i matberedaren är lika lätt.

Du brukar bara bruna upp markat kött, sätt det åt sidan, och steka upp den strimlade kålblandningen i samma panna. Det är vanligtvis kryddat med sojasås och sprinkling av kryddor. De flesta gör det med nötkött, men du kan använda markkalkon eller kyckling.

Jag växte upp på asiatisk mat så nästan allt min familj åt hade sojasås i den. Eftersom sojasås vanligen har vete i det föredrar jag att använda tamari istället. Men jag har flyttat från soja alla tillsammans, så jag har använt kokosnötter, vilket är lite dyrt.

Du kan anpassa denna maträtt med kryddor som passar din egen smak. Jag gillar min lite kryddig så jag strö på röda paprikor. Du kanske gillar det lite sötare eller föredrar att lämna sötningsmedlet helt ut.

Den stora saken med lågkolkracksslaw är att det är så lätt att kasta ihop. Detta gör det perfekt för de upptagna veckodagen när du behöver få middag på bordet snabbt.

Jag glömmer ofta hur läckra och mångsidig kål är. Blomkål verkar alltid få uppmärksamhet som att gå till lågt kolväte.

Men det finns så många saker du kan göra med kål. I denna skål påminner riset om riven kål. Och, till skillnad från blomkål, gör kål fantastiska nudlar när det skivas i långa trådar!

Den här lågkolkrackssaften fick mig att inse att jag måste äta mer kål. Det är en så bra lågkarbon vegetabilisk!

Äter du mycket kål? Vad är ditt favorit sätt att betjäna det? Mina favorit recept är en gräddfilskål och coleslaw.

Men nu när jag har upptäckt hur läckra hetkål slaw är, läggs den till min favoritlista med kålrecept! Det blir regelbundet i min middag rotation.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: