Ljus Fettuccine Alfredo - Mynutritionalpal.com

Ljus Fettuccine Alfredo

Så vi vet alla att semestern kan vara ganska oförsonlig när det gäller kost vänlighet. Jag vet för mig det är lätt att säga, ja, helgorna kommer bara en gång om året, så jag förtjänar att fira och skämma bort lite. Jag har tjänat det. Personligen tycker jag att vi bör njuta av lite under semestern, det ger oss mer anledning att se fram emot dem. Jag är också en troende i balans när det gäller att äta. Jag gillar mina hälsosamma livsmedel och jag älskar min eftergivna mat. De friska håller mig väl, hälsosam och de övergivna gör mig lycklig. Ger det mig en känslomässig ätare :)? Jag är en kvinna vad kan jag säga? Hur som helst, jag älskar kärlekskärlek Fettuccine Alfredo, men med den tunga packningen av kalorier och fetter tycker jag inte om att göra det mer än en gång i månaden. Ändå vill jag ha det mer än det, så jag bestämde mig för att skapa ett hälsosammare systerrecept, en mer snygg vänlig Light Fettuccine Alfredo. Nej det här är inte ett fettfritt recept. Jag tror att det skulle vara omöjligt att göra en fettfri version eftersom det skulle kräva användning av absolut ingen parmesanost, och vi kunde inte anse att Fettuccine Alfredo nu kunde vi?

När jag skapade detta recept bestämde jag mig för att jag inte kunde helt lämna grädden. Snarare ersatte jag flertalet av den grädde som användes i din genomsnittliga Alfredo sås med mager mjölk och bara några matskedar grädde. Jag minskade också mängden parmesan jämfört med din genomsnittliga Alfredo sås och tillsatte sedan 1 tsk citronsaft för att efterlikna tangen från bristen på ytterligare parmesan. Neufchatel-ost tillsattes för att ge såsen en jämn, rik och krämig konsistens utan att kalori- och fettantalet uppstod avsevärt. Sedan avslutade jag den bestrukade pastaen med persilja för att lägga till lite friskhet och lätt sprinkling av Romano-ost ​​för att lägga till ytterligare ett lager av smak (och jag älskar smaken ihop med Romano och Parmesan tillsammans så att jag inte kunde motstå). Den slutliga kaloriräkningen av denna maträtt är en rättvis och balanserad 370 kalorier med 14 gram fett, vilket är så mycket mindre än det är ohälsosam konkurrent, men det var till synes lika krämigt. Beviljas du kanske vill ha mer än 1 servering (jag gick med serveringsstorleken enligt pasta servering storlek anges på paketet) men även då är du mycket bättre än en fullfett Alfredo. Njut av!

Kom ihåg att prenumerera på Mynutritionalpal.com nyhetsbrev för att få nya receptmeddelanden levererade till din inkorg!

Följ Mynutritionalpal.com på Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter för alla de senaste uppdateringarna, recepten och innehållet.

Skriva ut

Ljus Fettuccine Alfredo

5 från 1 röster

Har du gjort detta recept? Lämna en recension.

Utbyte: Serverar 4

Koktid: 20 minuterTotaltid: 20 minuterKalorier: 370 kcal

Ingredienser

 • 8 oz . fettuccine pasta, okokt
 • 1 1/2 msk smör
 • 1 1/2 msk mjöl
 • 1 1/4 koppar mjölk
 • 2 msk tung kräm
 • 1 tsk citronsaft
 • 1/2 tsk salt, eller smaka på
 • 1/4 tsk vitlökspulver, till smak
 • 1 1/2 oz. färskt strimlad parmesanost (1/4 kopp + 2 msk lite packad)
 • 2 oz Neufchatelost (aka 1/3 mindre fet fläskost), tärnad i kuber
 • nymalt vit eller svartpeppar, efter smak
 • hackad färsk persilja för garnering, tillval
 • finfördelad Romano-ost ​​eller mer Parmesan för servering, valfritt (inte tillsatt till kaloriantal)

Instruktioner

 1. Vägbeskrivning:
 2. Koka pasta enligt anvisningar som anges på förpackningen. Under tiden smälter smör i en medium kastrull över medium värme. När du är helt smält blanda i mjöl och koka, vispa hela tiden i 2 minuter. Gradvis tillsätt lite mjölk i tid, visp kraftigt tills det är smidigt efter varje tillägg. Rör i grädde, citronsaft, salt och vitlökspulver. Under omrörning ständigt för att förhindra att klumpar bildas, laga sås tills blandningen blir tjockare och börjar bubbla försiktigt.
 3. Minska värmen till låg, tillsätt i Parmesanost och Neufchatel-ost och rör om tills osten har smält. Rör om några msk pasta vatten till tunn sås om så önskas. Torka kokad pasta brunn (Skölj inte pasta med vatten eller pasta såsen sticker inte) och häll sedan drickspasta i sås och kasta till jämnt beläggning. Servera omedelbart garnerad med paprika, valfri persilja och Romano-ost.

Nutrition FactsLight Fettuccine AlfredoAmount per serveringkalorier 370 kalorier från fett 126% Dagligt värde*Totalt fett 14g 22%* Procent dagliga värden är baserade på en 2000 kalori diet.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: