Kokosmjölkekök med ost och vitlök

Kokosmjölkekök med ost och vitlök

Om du saknar värmen av nybakat bröd, dessa kokosmjölkekor är säker på att behaga. De är fulla av ost med en prydnad vitlök.

Jag har försökt att hålla sig borta för att göra för många lågkarbo-sötsaker. Min födelsedag var förra veckan och jag blev frestad att göra en sockerfri kaka.

För att fira på min födelsedag gick jag ut och hade en hummer sallad med äkta ostekak till efterrätt. Jag tänkte att det inte skulle göra ont och det var min födelsedag så jag motiverade att behandla mig själv vad jag ville.

Jag har använt programmet på MyFitnessPal.com för att bestämma kalorierna jag äter varje dag. Det har verkligen gjort mig medveten om hur mycket jag äter. Det spårar också träning, så om du äter för mycket, kan du korrigera det med extra träning för att bränna kalorier.

Jag använder mobilappen My Fitness Pal på min Android-smarttelefon. Du kan lägga till personliga recept och det kommer att beräkna näringsvärdena. Jag har förlorat ytterligare sex pund via MyFitnessPal.com.

Även om det är söndag, var jag tvungen att arbeta en full tio timmars övertid. Jag tog inte mycket mat med mig så jag kom hem hungrigt.

Jag var verkligen i humör för lite bröd idag. Men det fanns inte mycket tid att förbereda en brödbröd.

Jag kom ihåg att det fanns ett kokosmjöl kex recept som fick mycket bra recensioner online. Receptet är av Bruce Fife som är författaren till boken Matlagning med Kokosmjöl.

Detta är min anpassning av Bruces recept. Jag lade till ett litet xantangummi för att bli av med svampen som kan härröra från kokosmjöl. Och i stället för att använda färska vitlöksklyftor använde jag vitlökspulver.

Kokosmjölkkakorna visade sig verkligen smaskiga. De påminde mig om de som tjänar på Red Lobster. Men dessa är så mycket hälsosammare.

Jag slår vad om att du kan betjäna dessa till din familj och vänner och de skulle aldrig veta att de är låga carb och glutenfria kex. För mig smakar de precis som den riktiga saken.

Det är alltid trevligt att ha en varm servering bröd före middagen. Nu kan vi få det utan att oroa oss för de extra karbohydraterna. Och de kommer inte att göra dig hungrig som kol laddade kex.

Jag skulle vilja experimentera mer med kokosmjöl. Jag tror att det skulle göra en riktigt bra brödbröd. Jag har det grundläggande låga carbbröd som jag gör. Det använder sig emellertid av en blandning av mandel och kokosmjöl.

Det skulle vara intressant att se om dessa lågkarbon kokosnötmjölk koka upp som dumplings. Ett annat försök att prova när jag har mer tid!

Kokosmjöl förtjänar definitivt att få mycket mer uppmärksamhet från mig. Jag föredrar det mer än mandelmjöl. Det är inte så tätt och du använder mindre i bakverk.

Vad är din favorit sak att göra med kokosmjöl?

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: