Hur man lagar perfekt Quinoa & 10 Quinoa Recept

Hur man lagar perfekt Quinoa & 10 Quinoa Recept

Jag tycker om att betrakta mig själv som en quinoa-expert. Jag har kokat a massa av det för min kokbok. Små mängder, eller partier på en gång, med kryddor och grönsaker, eller utan – jag har gjort allt. Standardmetoden Quinoa matlagning började misslyckas mig tidigt. Min quinoa var mushy och overdone, varje gång, och det körde mig nötter.

Jag försökte använda lite mindre vatten än vanligt, vilket har rekommenderats någon annanstans. Det hjälpte lite ibland, men andra gånger var jag tvungen att lägga till mer och mer vatten medan Quinoa lagade mat. Sedan dränkte den torra quinoa alltför mycket av förbandet jag lade till senare.

Vid någon tid undrade jag, varför föreslår alla quinoa recept att täcka quinoa när du lagar mat? Min quinoa var allt overcooked och mushy, så täcker det verkade som det sista jag borde göra.

Bingo! Här är tricket för perfekt fluffig quinoa: Använd dubbelt så mycket vatten som quinoa, som vanligt, sedan laga mat avtäckt tills quinoa har absorberat allt vatten. Tillagningstiden varierar beroende på kvantitet.

När vattnet är absorberat, ta av potten från värme, täck den och låt quinoa ångan i 5 minuter. Det är då quinoa dyker upp i fluffig quinoa perfektion, och den där är hur man lagar quinoa ordentligt.

Jag har fått en hel del frågor från er om hur man undviker mushy quinoa, så jag var tvungen att dela. Jag skrev upp hela receptet och instruktionerna för dig nedan.

Bläddra ner för hela receptet, plus en kort video som visar min teknik och 10 av mina favorit quinoa recept. För ännu mer quinoa inspiration kan du se alla mina quinoa recept här.

Se hur man gör perfekt Fluffy Quinoa

Lär dig hur man lagar perfekt quinoa varje gång. Jag har provat alla andra Quinoa matlagningsmetoder och den här fungerar bäst. Det är lätt att laga fluffiga quinoa när du vet rätt sätt att göra det!

Ingredienser

  • 1 del okokt quinoa (t ex 1 kopp quinoa-vilken som helst färg kommer att göra – du kommer att hamna med tre gånger så mycket kokt quinoa)
  • 2 delar vatten (t ex 2 koppar vatten)
  • Salt, smaka (cirka ¼ tesked salt per kopp torr quinoa)

Instruktioner

  1. Skölj quinoa: Häll quinoa i en finmaskare och skölj under rinnande vatten i minst 30 sekunder. Dränera väl Detta steg avlägsnar bitterhet på utsidan av quinoa (orsakad av naturligt förekommande saponiner).
  2. Kombinera sköljd quinoa och vatten i en kastrull. Koka upp blandningen över medelhög värme, minska sedan värmen lite för att behålla en mild simmer. Koka tills quinoa har absorberat allt vatten, ca 10-20 minuter (små mängder quinoa kommer att vara klara närmare 10 minuter, större mängder mellan 15 och 20). Minska värmen när tiden går för att bibehålla en mild simmering.
  3. Ta bort potten från värme, täck och låt quinoa ångan i 5 minuter. Det här steget gör att quinoa-tiden öppnas i små curlicues, så det är trevligt och fluffigt. Ta av locket och fluff quinoa med en gaffel. Smaka med salt, till smak, såvida du inte fortsätter med ett annat recept som skrivet.

anteckningar

Serveringsförslag: Jag älskar att röra en drozzle olivolja och vitlöksklyfta i varm quinoa för extra smak. Andra alternativ inkluderar hackad färsk spenat eller arugula, eller masserad kale. Färska örter och / eller torkade kryddor är trevliga, liksom riven eller smulad ost, soltorkade tomater, pitted och skivade oliver etc.
Förvaringsförslag: Vänster quinoa håller sig väl, kylt, i 4 till 5 dagar. Se till att det har svalnat till rumstemperatur innan du täcker och kyler.

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: