Hemlagad Vaniljsocker Gratis Glass Recept

Hemlagad Vaniljsocker Gratis Glass Recept

en hemlagad vaniljsockerfritt glass recept vilket resulterar i en mjuk och krämig konsistens. Denna låga carbglass smakar likadana premiummärken.

Jag har en bekännelse att göra. Jag är beroende av frysta desserter även på vintern.

Även om temperaturen har sjunkit till under noll den här veckan i Connecticut har jag njutit av hemlagad glass.

För att stödja min missbruk har jag nyligen uppgraderat från en gammal Cuisinart ICE-20-glassmaskin till en Cuisinart ICE-100 glass och gelato maker.

Det största problemet med min gamla maskin är att jag var tvungen att kontrollera att gelen i burken var frusen innan jag kunde göra hemlagad glass.

Jag har inte extra utrymme i frysen för att förvara behållaren. Och ibland gillar jag att göra några par av min favorit sockerfri glassrecept på helgen så jag ville uppgradera till en glassmaskin med inbyggd kompressor.

De andra fördelarna med att använda en maskin med egen kylenhet är att temperaturen blir kall under bearbetningen och du kan lämna isen i enheten för en stund efter att det är gjort utan oro att den smälter.

Nu kan jag göra min älskade glass på ett infall utan att behöva frysa behållaren i förväg!

Samtidigt som jag läste Amazon-recensionerna för olika glassmakare upptäckte jag att många människor rekommenderar att man använder en glassmakningsmetod som utvecklats av Jeni Bauer, som förmodligen resulterar i mycket jämn och krämig glass.

Innan hon köpte sin glassmakare bokades det att försöka få några av hennes recept tillgängliga online först. Så, jag gjorde en snabb Google-sökning och hittade detta recept av Jeni Britton Bauer för Vanilla Bean Ice Cream.

Jag anpassade Jenis recept för att skapa detta lågkarbon-bönsockerfria glass recept.

Det ursprungliga receptet kräver majsstärkelse som ett förtjockningsmedel. Jag lade istället till xantangummi och tillsatte den direkt till den uppvärmda blandningen. Jeni rekommenderar att man kokar mjölk / krämblandningen i 4 minuter för att denaturera proteinerna.

Hon lägger också till majssirap som är hög i glukos för att binda vattnet ihop. Jag tillförde en liknande mängd VitaFiber sirap som är hög i fiber, inte glukos, men verkar lik majs sirap i andra tillämpningar.

Den kokta gräddeblandningen blandas sedan långsamt i en liten mängd mjukad gräddost som förbättrar smak och konsistens.

Den heta blandningen kyles ned i ett vattenbad i 20 minuter innan bearbetning i maskinen. Jag satte bara en mindre skål i en större skål fylld med isvatten.

Som kylning måste du röra om det några minuter för att säkerställa att huden inte bildas på toppen. Jag tyckte att blandningen var väldigt tjock. Kanske ska jag skära tillbaka på xantangummit nästa gång.

Jag läste att Jeni bearbetar sin glass som gelato, så jag använde ismaskinens gelato paddle. Den regelbundna ispadden tillåter mer luft, så att använda gelato-padden bör resultera i tätare glass.

Det här var första gången jag gjorde ett sockerfritt glass recept med en gelato paddle jämfört med den vanliga glass padden så jag har inget att jämföra med annat än det faktum att resultatet var liknande i textur till en jämn gelato.

Efter ungefär 40 minuters churning i glassmaskinen såg blandningen liknar en mycket tjock mjuk serveringsglass. Det tog lite tid att skrapa blandningen av padden med en tunn gummispatel. Sedan överförde jag den till en Tovolo glasskarbehållare speciellt gjord för att lagra hemlagad glass.

Som anges i originalreceptet täckte jag toppen av den homemade sockerfri glassen med plastfolie så det frös utan att röra någon luft.

Tovolo-behållarens sidor är också isolerade med luft som förhindrar att isen kristalliseras så att den kommer att hålla längre i frysen. Jag gillar verkligen den här designen och det gör det enkelt att glida en scoop längs toppen av den frusna glassen.

Det tog ett tag för glassen att frysa, mer än fyra timmar. Precis som de flesta hemlagade glassar frös det ganska hårt. Men efter att ha låtit det sitta i 5-10 minuter var det lätt att scoop.

Smaken och konsistensen i detta hemlagade sockerfria vaniljglassrecept är fantastiskt. Jag måste säga att det här är den smidigaste och creamiest som jag någonsin har gjort med eller utan socker.

Den här hemlagade glassen påminner mig om de mycket dyra premieisarna som säljs på de lokala säsongsbutikerna i vårt område. Jag planerar att köpa Jenis fantastiska glass hemma bok så att jag kan experimentera mer med sin glassmetod.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: