Hawaiian BBQ Chicken Pizza - Mynutritionalpal.com

Hawaiian BBQ Chicken Pizza

Jag har nyligen haft pizza i mitt sinne. Åh vänta, jag har alltid pizza i mitt sinne. Det har varit en av mina favoritmat så länge jag kan komma ihåg och jag har en känsla som aldrig kommer att förändras. Pizza är bara tröstmat när det är bäst och när det är klart är det säkert att behaga.

Jag älskar hur kreativ du kan vara med pizza. Topping alternativen är oändliga och du behöver inte bara sluta på italienska eller amerikanska smaker. Några jag behöver fortfarande prova är thailändsk pizza, enchilada pizza och en potatis rosmarin pizza (och den här listan fortsätter och fortsätter).

Idag gick jag med den klassiska grillen kycklingpizza men gav den en Hawaiian spin. Denna pizza kommer att vara mycket bekant för dig om du någonsin har beställt något liknande på California Pizza Kitchen. För att vara ärlig har jag aldrig beställt det (jag tror att jag bara har varit där en eller två gånger hela mitt liv). Jag använde just deras idé för inspiration. Deras pizza använder Gouda-ost vilket också skulle vara gott om du ville använda halva mozzarella och halva Gouda för detta recept. Jag har också lagt till bacon, för att du verkligen kan gå fel med bacon? Plus jag trodde att denna pizza behövde saltigheten för att balansera sötmen från ananas. Och du kan använda hemlagad eller lagra köpte bbq sås för detta recept, min favorit butik köpt som jag använde för detta är Bulls Eye Original. Det har ett gott djup av smak, så när jag inte har en timme att vänta på en bbq sås att simma går jag vanligtvis med den där.

Du kommer att älska denna pizza! Jag vet att jag kommer att göra det gång på gång, och har det inte sommaren skrivit över det? Jag är säker på att det här kommer att bli en av mina gå till pizzor i sommar och jag är säker på att jag även kommer att grilla det!

Kom ihåg att prenumerera på Mynutritionalpal.com nyhetsbrev för att få nya receptmeddelanden levererade till din inkorg!

Följ Mynutritionalpal.com på Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter för alla de senaste uppdateringarna, recepten och innehållet.

Skriva ut

Hawaiian BBQ Chicken Pizza

Har du gjort detta recept? Lämna en recension.

Utbyte: 1 12-tums pizza

Ingredienser

 • 1 pund pizza deg, hemlagad eller butik köpt
 • 12 oz benfria hudlösa kycklingbröst
 • 2 msk olivolja, uppdelad
 • 3/4 kopp Grillsås, uppdelad
 • 4 skivor bacon, kokta och hackade
 • 2 koppar (8 oz) fuktig mozzarella, strimlad
 • 1 kopp hackad färsk ananas (hugga i små bitar)
 • 1/3 av en medium rödlök, skivad tunn och kör under kallt vatten för att ta bort hårda bett
 • 1/4 kopp cilantro, hackad eller sönderdelad
 • 1 vitlöksklyfta, malet
 • Nymalen svartpeppar

Instruktioner

 1. Förvärm ugnen till 475 grader.
 2. Förvärm en grill till medelhög värme. Pensla båda sidorna av kyckling lätt med 1 msk olivolja och krydda båda sidorna med salt och peppar. Grilla tills den kokas genom, rotera en gång halvvägs genom matlagning, och borsta med 3 msk av grillsåsen under de senaste 1 – 2 minuterna av grillning. Ta bort från grillen och lägg åt sidan för att kyla i 5 minuter.
 3. Sprid pizza deg på ett mjölat ark av pergamentpapper över en pizzaskiva till en 12-tums runda (om du föredrar en skarp korv, förvärm en pizza sten i ugn och överför pizza på pergament med en pizzaskal till föruppvärmd sten). Blanda kvar kvarvarande olivolja och vitlök i en blandningsskål. Borsta hela ytan av deg med olivoljeblandning och låt vila 10 minuter.
 4. Klipp kyckling i kuber. Pensla deg med resterande grillsås (1/2 kopp + 1 msk). Toppa med 1/3 av mozzarellaen och toppa med kyckling, ananas, bacon och rödlök. Strö med resterande mozzarella och krydda med nymalt svartpeppar. Baka i förvärmd ugn tills skorpan är gyllene, ca 11-13 minuter. Skiv och servera varm toppad med koriander.
 5. Receptkälla: Mynutritionalpal.com, inspirerad av CPK

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: