Gurka Dill Sallad

Gurka Dill Sallad

Dagens inlägg är för min vän Jes, en tjej med stort skratt och ett bra hjärta. Vi blev snabba vänner vår freshman år college. Flera vägresor och massor av sena kvällshandlingar senare anser jag att hon är en nära vän. Plötsligt är Jes uppvuxen; hon tog examen från hennes mästersprogram i maj, köpte ett hus i Tulsa med sin kärlek och börjar ett heltidsjobb senare i månaden. Hon chronicles hennes [miss] äventyr i första gången hem ägande på hennes blogg, Curb Side Appeal.

Alltid ambitiös, Jes har präglat sin trädgård i Tulsa och har gurkor "ut wazoo". Några veckor tillbaka begärde hon några gurka recept. Jag gjorde upp en persisk-inspirerad gurka och dillrecept baserat på vissa sallader som jag har ätit på lokala restauranger. Den här är för dig, Jes!

Denna uppfriskande lätta sallad är underbar på egen hand, men också bra med fullvete pitabröd (eller tortilla) och vanlig grekisk yoghurt. Jag njöt också av det på en bädd av blandade gröna, med lite olivolja och ättika som dressing.

Ingredienser

 • 3 gurkor, utsäde och hackad
 • 3 tomater, utsäde och hackad
 • 1 rödlök, hackad
 • ⅓ kopp finhackad färsk dill
 • 3 matskedar vitt vinäger
 • ¼ kopp olivolja
 • 1 lime, juiced
 • 1 tesked malet vitlök
 • ½ kopp smulad fetaost
 • salt och peppar

Instruktioner

 1. I en bra storlek skål, kasta alla ingredienserna tillsammans. Smaka med salt och peppar. Om du har tid, täck och förvara i kylskåpet i några timmar för att låta smakerna blandas.

anteckningar

Min dillanläggning torkade upp för länge sedan, så jag köpte en av de levande örterna med dill i mataffären och använde nästan hela paketet för denna sallad.
Prepartion tips: Smaka varje gurka innan du huggar upp det! Om du hittar en som har bitter hud, skalla av det innan du tappar. En av mina tre gurkor, underligt, smakade bitter och jag önskar att jag hade tagit bort huden på den innan den tillsattes till resten.
I början huggade jag tomaterna och gurkorna i ganska stora bitar, men jag fann senare att jag åtnjöt salladen mer när de huggades finare (se gurksallad ovanpå blandade gröna). Jag föreslår att du huggar dem i små bitar från början.
Gör det mjölkfritt: Hoppa över feta.

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: