Glutenfri Tiramisu Whoopie Pajer Recept

Glutenfri Tiramisu Whoopie Pajer Recept

En låg carb glutenfri tiramisu whoopie pajer recept för att ge dig en liten hämtning under dagen. Keto-kakorna har en krämig fyllning spikad med espresso och rom.

Visste du ordet tiramisù betyder "plocka upp mig" på italienska? Det är därför dessa mini tiramisu whoopie pajer är säker på att ge dig en liten hämtning under en hektisk dag.

Min äldre syster, Mary, introducerade mig till den läckra italienska efterrätten känd som tiramisu för många år sedan. Det var strax efter att hon återvände från en resa till England där hon upptäckte den goda behandlingen.

Maria gick bort för sex år sedan när hon bara var 40 år efter en modig kamp med bröstcancer. Hon följde inte en låg carb diet som nu antas bidra till att förebygga och bekämpa cancer eftersom cancerceller matar av socker.

Det finns även några onkologer som föreskriver en lågt karbohydratfettketo-diet till sina patienter. Jag önskar att fler studier skulle göras på användningen av en låg carbdieten mot cancer så att andra offer som jag syster kunde sparas.

Tiramisu är min all-time favorit dessert och det ger ofta tillbaka minnen när jag först gjorde efterrätten med min syster. Jag kom fram med mitt eget lågt carb tiramisu recept att dela med min familj för några år sedan.

Den här gången trodde jag att jag skulle prova något lite annorlunda och göra glutenfria tiramisu whoopie pajer. För att få välformade kakor behöver du verkligen använda en Whoopie Pie pan.

Jag använde en mini-storlek Whoopie Pie pan som bakar 24 mini kakor. Men en vanlig storlek pan kan också användas för större pajer.

När du använder en Whoopie Pie pan, vill du vara säker på att du inte lägger för mycket smet i formen annars kommer det att överfalla medan du bakar. Jag fann att fyllning av varje hålighet ca 2/3 fullt fungerar bra.

För detta recept sprinklade jag ett litet osödat kakaopulver på varje cookiehöja innan du bakade. Detta ger den traditionella kakaopulverbeläggningen serveras på traditionell tiramisu.

Du kan se hur smeten spreds och höjdes under bakning. Några av kakorna berörde, men jag kunde enkelt separera dem genom att skära igenom med en plastgaffel.

Jag låter kakorna svalna i pannan ca 10 minuter innan de överförs till en rack. Pannan är en non-stick, men jag sprutade också lite matolja för att säkerställa att de skulle släppa lätt.

När kakorna var helt avkyld, vred jag dem över och hällde ca 1/4 tsk av en espresso / rum-vätska över toppen och lät vätskan absorberas av kakan.

Kakorna ska vara drenched med kaffe och rum smaker. Detta liknar hur ladyfingrarna vanligen blötläggs i en kaffe / sprit.

Du kan lämna sprit ur dessa låga carbglutenfria tiramisu whoopie pajer om du vill. Faktum är att den autentiska traditionella tiramisu inte lägger till den.

Dessa krämfyllda mjuka kakor är en bra förändring från de vanliga chokladkockarna med gräddepåfyllning. Och jag älskar storleken på mini whoopie pajer eftersom du bara kan ha lite nibble.

Dessa whoopie pajer kan förvaras i frysen genom att individuellt förpacka var och en i plastfolie och sätta dem i fryspåsar. De borde hålla i minst 3-6 månader.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: