Glutenfri Persikakrypsrecept

Glutenfri Persikor Crisp

Det här inlägget kommer till dig av Adobe Spark Post.

Detta ferska skarpa recept var tänkt att vara en skomakare. Jag försökte fyra gånger för att få den skomakaren precis rätt, men under varje försök befann mig mig själv och undrade varför jag inte gjorde en skarp istället.

Crisps är lätta. Kasta all frukt i, lägg till din topping, bam. De är perfekta varje gång. Tastier också, om du frågar mig. Jag skulle beställa en skarp över en skomakare någon dag.

Så här är jag med en annan skarp att lägga till i min samling fruktskivor på bloggen. Det är så gott, jag var tvungen att påminna mig om att spara lite för senare.

Det här läckra ferska skarpa receptet är fullt av varma, snygga, lätt kanel-y-sommarferskar och färdig med en skarp men ömjat havre- och mandeltillverkning. Jag kallar det "glutenfri persika skarpa", men det är verkligen Den bästa ferska skarpa jag någonsin har haft!

Denna skarpa är ett hälsosammare alternativ än de flesta, eftersom jag ersatte hälften av smöret med yoghurt, vilket ger den en fantastisk, svag tang. Det har också mindre socker än det mesta, eftersom mogna, saftiga persikor är mycket söta som det är.

Topping råkar vara glutenfri, så du kan dela den med fler av dina vänner. Om du befinner dig med rester, lycka dig! Peach crisp gör en stor frukost med grekisk yoghurt också.

Vänligen meddela mig hur det här receptet visar sig för dig i kommentarerna! Jag är alltid så ivrig att höra från dig.

Jag använde Adobes nya iPhone app som heter Spark Post för att lägga till receptetiteln ovanpå mina foton. Har du laddat ner det ännu? Det är gratis! Jag lärde mig bara att du också kan använda sina verktyg på deras hemsida.

Jag älskar att kunna lägga till söt grafik och textlinjer på mina foton direkt från min telefon. Deras inbyggda verktyg gör det så enkelt att skapa professionell grafik som du kan använda för Facebook, Instagram, partyinbjudningar och allt annat du kan drömma om.

Den här hälsosammare persikoskärpa har saftiga sommarferskar och en utsökt havre- och mandeltoppning. Se receptnotor för speciella dietjusteringar. Recept ger 6 till 8 portioner.

Ingredienser

Peach Filling

 • 2 ¼ pounds mogna persikor, skalade och tunt skivad (ca 5 till 6 persikor)
 • ⅓ kopp honung
 • 2 matskedar arrowroot stärkelse eller majsstärkelse
 • 1 tsk vanilj extrakt
 • ½ tsk jord kanel

Crisp topping

 • 1 kopp gammaldags havre (certifierad glutenfri om det behövs)
 • ½ kopp mandelmjöl eller mandelmjöl, lättpackad
 • ⅓ kopp skivad mandel
 • ⅓ kopp kokt socker eller brunt socker
 • 1 tsk grön ingefära
 • ¼ tsk fint korn havsalt
 • 4 msk smör, smält
 • 3 till 4 matskedar vanlig yoghurt (vanlig eller grekisk)

Glöm inte vaniljglass!

Instruktioner

 1. Förvärm ugnen till 350 grader Fahrenheit.
 2. Förbereda påfyllningen: Blanda i skivad persikor, honung, arrowrootstärkelse, vanilj och kanel i en 9-tommers bakfat.
 3. Förbereda topping: Blanda i havre, mandelmjöl, skivad mandel, kokosnöt socker, ingefära och salt i en blandningsskål. Blanda i smält smör och yoghurt. Rör om tills blandningen är fuktad hela tiden och tillsätt upp till 1 extra matsked yoghurt om det verkar torrt.
 4. Docka skedar av havreblandningen över påfyllningen och använd fingrarna för att bryta upp blandningen tills den är jämnt fördelad (behöver inte packas ner). Baka i ca 30 minuter, eller tills fyllningen bubblar runt kanterna och toppen är lättgyllen.
 5. Låt den skarpa vila i 5 till 10 minuter före servering. Servera med en skopa av vaniljglass eller vanlig yoghurt.

anteckningar

Recept anpassat från min plommon skarpa med pistaschmandlar.
Gör det vegan: Jag tror att du kan använda smält kokosnötsolja eller olivolja i stället för smöret och yoghurten (använd 4 matskedar olja och tillsätt upp till 3 tills tillsatsblandningen är fuktad hela) och lönnsirap istället för honung.
Gör det mutter gratis: Utslipp de skivade mandlarna och använd ¾ kopp helmjöl och ¾ kopp havre istället för mandelmjöl och havre som anges ovan. Det kommer inte längre vara glutenfritt. Om du vill hålla den glutenfri, misstänker jag att du kan ersätta mandelmjöl med havregryn eller mer havre (har inte försökt det, snälla kommentera om du gör det!).
Förvaringsförslag: Förvara detta skarpa i kylskåpet, täckt. Det kommer att vara bra i 4 dagar eller så.
Ändra det: Byt ut alla slags stenfrukt för persikorna!
Om du älskar detta recept: Du kommer också att älska min jordgubbar Rabarber skarpa, balsamiska Stenfruktsjuice, Individuella Peach crisps och Honungmandelkaka.

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: