Frysta Jordgubbar Margaritas

Frysta Jordgubbar Margaritas

Det är den tiden på året, när små kaniner och enstaka chipmunk börjar scampering genom min bakgård. Gräset är grönt igen (när hände det?) Och träd spirar fräscha gröna blad. Ljuset ändras alltid på mig runt nu, så var vänlig förlåt de hårda skuggorna och höjdpunkterna ett tag. De gör fotografiprocessen mer utmanande, på ett sätt som är både roligt och försökt.

Igår eftermiddag, efter att ha stressat över kokboken hela morgonen, gick jag ut och insåg att jag saknade den mest härliga tjugofem tvågradens eftermiddag. Jag hade fortfarande massor av arbete att göra, men som det här blogginlägget.

Mitt kylskåp var (är) ironiskt tomt, men min frys är välfylld med läckra frysta bär som skickas från Cascadian Farm för ett kommande projekt. Och jag har alltid tequila. Jag bestämde mig för att sakta ner och göra några frysta jordgubbar margaritas för att fira våren. De var bara förtjusande: uppfriskande, inte för söt, boozy men full av mogen jordgubbe och färsk citrusfrukt. Hoppas du kommer sakta ner och smutta en snart! Om du inte känner jordgubbe, kolla in mina andra margaritor här.

Frysta jordgubbar margaritas är så uppfriskande! Detta margarita recept är gjord med naturliga ingredienser, och den är klar på under 10 minuter. Recept som skrivs nedan ger 1 cocktail, så multiplicera som nödvändigt. Fyll bara inte mixern förbi den maximala fyllningslinjen (lita på mig!).

Ingredienser

Per margarita, multiplicera vid behov

 • 2 uns silver / blanco tequila *
 • 1½ uns färsk limejuice
 • 1 uns färsk apelsinjuice
 • 1 tsk agave nektar eller enkel sirap, mer till smak
 • Haka ½ kopp frysta jordgubbar, helst organiska
 • Scant ½ kopp isbitar

För saltning av glasögonens fälgar

 • Ca 2 tesked kosher salt
 • Liten kalk kil

Instruktioner

 1. Förbered först glaset (er): Häll saltet på en mycket liten tallrik. Kör ett lime kilo runt glasets övre yttre kant (jag brukar bara ha salt halvparten av fälgen, så jag kan kontrollera hur mycket salt jag får i varje nypa). Rul den fuktade fälgen i saltblandningen. Ställ in glaset åt sidan och upprepa vid behov.
 2. I en mixer, kombinera tequila, limejuice, apelsinjuice, agave nektar eller enkel sirap, jordgubbar och isbitar. Blanda tills slät.
 3. Smak och lägg till mer lite agave nektar om blandningen smakar hård eller bara inte helt sjunger, blanda sedan igen. Häll blandningen i dina beredda glasögon. Gärna lägga till några isbitar i glasögonen för att hålla din drink kall. Servera omedelbart!

anteckningar

Recept anpassat från min frusna blåbär margaritas och mager margarita recept.
* Tequila rekommendationer: Du vill definitivt ha en 100% agave tequila för att undvika onödiga tillsatser (även 100% agave tequila är glutenfri, medan andra kanske inte är). Mina favoritmärken är Espolón och Milagro.

Fler jordgubbsocker: Missa inte min jordgubbe-infused Mint Julep och Strawberry Smash!

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: