Frosna Bloody Mary

Frosna Bloody Mary

Jag är inte säker på att jag har nämnt det här förut, men jag arbetade på en mysig högskolabarn som heter "The Library" i några år. Det är en liten bar med en stor, skuggad uteplats – det perfekta stället att gå till bra samtal och billiga drinkar. Medan jag jobbade där lärde jag mig vilka öl jag tyckte om bland våra 32 kranar och utvecklade en smak för oliver och blodiga marys.

Ännu innan jag lärde mig att älska blodiga marys, märkte jag att jag skulle vakna efter en skummig natt med ett ondsket begär för något tomat-y. De flesta människor längtar efter stekt mat när de är hungover, men jag har alltid velat ha tomatsoppa, ketchup, marinarsås eller salsa på ett dåligt sätt. Jag upptäckte äntligen att lykopen, som är en kraftfull antioxidant som ackumuleras i levern, finns i högsta koncentrationer i kokta tomatprodukter. Jag har en hunch att blodiga marys är den mest populära drycken för bakslag på grund av lycopen och andra vitaminer närvarande i tomatjuice. Det är som en kompromiss mellan kropp och kropp – tillfällig vätskeinducerad huvudvärklindring följer med de vitaminer och näringsämnen som behövs för sann återhämtning.

Med detta sagt kommer en nyblodig mary tillverkad av högkvalitativa ingredienser att göra dig mycket mer bra än en med en billig blandning. En dag under bartending hände jag att titta på näringsfakta på vår blodiga mary-mix, som heter Zing Zang. Jag blev bummed när jag såg att min föredragna blandning innehöll skräp som hydrolyserad soja, MSG och konserveringsmedel.

Jag har sedan försökt göra mina egna blodiga marys hemma, men V8 var för vattnig och färska tomater var inte smakfulla nog att stå på egen hand. Den viktigaste ingrediensen, jag har lärt mig, är bra tomatjuice. Jag upptäckte nyligen R.W. Knudsen-märket av ekologisk juice och föll huvudet över klackarna för det.

Jag hittade detta recept medan du bläddrade i augusti-utgåvan av Martha Steward Living. I stället för att blanda tomatsaft med is blandar du den med frusen tomat. Geni, eller hur? De frusna tomaten låter den ha en tjockare viskositet, och det finns ingen is att vattna ner. Det är absolut värt ansträngningen.

Blodig mary gjord med frysta färska tomater, blandad med vodka, tomatjuice och kryddor. Detta är en unik och uppfriskande frukost (eller när som helst) dryck! Bloody Marys är mycket personliga drycker, så gå lätt på kryddor och såser och smaka när du går.

Ingredienser

Per cocktail

 • 1 vinodlat tomat, skuren i kilar
 • Scant ½ kopp tomatjuice (R.W. Knudsen är den allra bästa)
 • 2 uns vodka (använd jalapeño-infused vodka för en extra spark)
 • ½ lime, juiced
 • 1 tsk Worcestershire sås (Annies gör en vegan)
 • ½ tesked pepparrot (jag använde faktiskt Annie pepparrot senap eftersom beredda pepparrot tenderar att inkludera massor av bröd ingredienser. Jag är inte helt övertygad om att pepparrot är nödvändigt)
 • ½ tesked selleri salt (besök din lokala gourmetbutik för de bra grejerna, eller blanda dina egna med halv selleri frön och halv salt)
 • Varm sås, att smaka (jag använde ca 1 tesked Tobasco sås)
 • Nybakad peppar (jag går ganska tung på peppar)

Instruktioner

 1. Skär tomaten i ca 6 till 8 kilar och halva sedan varje kil över mitten. Frys i minst fyra timmar. Sätt dina glasögon i frysen för att kyla också.
 2. Puré alla ingredienserna i en mixer tills den når en fin, slushy konsistens.
 3. Om du vill salta din fälg, häll lite salt salt salt (och peppar och selleri frö, i mitt fall) på en liten platt platta. Kör en lime kil runt fönstret av ditt glas, och doppa glaset på glaset i saltblandningen. Drycken är ganska salt, så att saltet är helt frivilligt.
 4. Häll drinken i dina kylda glasögon. Jag garnerade inte min (galen, jag vet!), Men jag tror att en kvartad gurka, lime kil och / eller bra grön oliv skulle para fint.

anteckningar

Recept anpassat från Martha Stewart Livingens augusti 2011-nummer.

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: