Fettuccine med bacon, mandel och apelsin - Mynutritionalpal.com

Fettuccine med bacon, mandel och apelsin

Du kan läsa titeln på detta recept och har ett liknande svar som min man gav på mig berätta för honom det här var vad som var på menyn idag. Något liknande, "Nej. Gör det inte. "Jo, det gjorde jag, och jag är här för att berätta att det är fantastiskt (och min man gick med på det). Så hör ut mig. Ja, många av er har sannolikt försökt och haft något slags citronpasta. Varför inte orange + bacon? Orange och bacon är en av mina nya senaste smakkombinationer. Odd som det låter där finns något så spektakulärt för det. Kanske är det de påminnande smakerna att tvätta ner den salta skivan bacon med ett glas färskpressad apelsinjuice under frukosten. Vad det än är, det är en kombination du vill försöka. Och vi kan inte heller stanna där där? Varför inte lägga till fler smaker som kommer att hålla smaklökarna ber om mer? Som mandel. Inte bara några mandlar, var noga med att du använder skivad eller sliverad och skål dem. Rostningen lägger bara till en ytterligare dimension av smak som komplimangerar denna maträtt perfekt. Jag älskar också den extra kakan det ger. Också, var inte blyg med osten och jag rekommenderar starkt att du använder båda typerna, Parmesan och Romano.

Receptidén är inte helt egen. Vart ska jag börja? Låt oss bara säga att jag hämtar tidningar. Jag beställer flera och vänner ger mig några av deras som de har läst igenom (tack vänner). Jag stash dem runt mitt hus som du inte skulle tro. Jag har staplar under min säng, i skåpet ovanför min spis, i min lådor och garderober Ja, det är ett tecken på att jag har organisatoriska problem men också ett tecken på att jag är besatt av mat och jag har svårt att kasta någon av dem bort. Hur som helst, jag märkte den italienska utgåvan av Bon appetit till en av mina älskade stackar och jag fick se igenom det igen. Receptet som stod ut för mig var Tagliatelle med Prosciutto och Orange. Tja, vissa kan säga att jag gick och amerikanskade receptet (vilket jag så gjorde, för jag är amerikansk och jag älskar bacon), men mestadels gjorde jag det med bekvämligheten med ingredienser som jag nästan alltid håller på med. En av dem är bacon. Plus, som jag sa, älskar jag apelsin och bacon smaken combo så det var det perfekta tillfället att skapa något spännande med det. Du kanske har tvivel om detta recept, men om du gillar god mat med äkta smak, skulle jag rekommendera att göra det här otroligt enkelt, men åh så gott recept. Njut av!

Kom ihåg att prenumerera på Mynutritionalpal.com nyhetsbrev för att få nya receptmeddelanden levererade till din inkorg!

Följ Mynutritionalpal.com på Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter för alla de senaste uppdateringarna, recepten och innehållet.

Skriva ut

Creamy Fettuccine med bacon, mandel och apelsin

Har du gjort detta recept? Lämna en recension.

Utbyte: 4 portioner

Total tid: 20 minuter

Ingredienser

 • 8 oz . torr fettuccine
 • 4 skivor bacon, kokta och tärnade (4 oz)
 • 1/4 kopp skivad mandel, rostat
 • 1/2 kopp tung whipping cream
 • kant av 1 medium orange, plus mer för garnering
 • juice av 1 medium orange
 • salt och nymalt svartpeppar
 • 1/4 kopp fint riven parmesanost, plus mer för garnering
 • fint riven romanoost, för garnering

Instruktioner

 1. Koka fettuccinpasta till al dente enligt anvisningar som anges på förpackningen. Tappa kokad pasta och reservera 1/4 kopp pasta vatten *.
 2. I en mellanskockpanna kombineras 1/4 kopp reserverat pastavatten, tung kräm, apelsinjuice och apelsinplast. Koka upp blandningen, minska sedan värmen och rör om tillagad pasta. Koka i ca 1 minut tills såsfärgerna pastar, ta sedan av från värme och kasta i 1/4 kopp Parmesanost, tärnad bacon och rostade mandlar. Smaka med salt och peppar. Tallrik och garnera med extra parmesanost och Romano-ost. Servera omedelbart.
 3. * Efter ca 8 minuter av pastakokningen lade jag ut 1/4 kopp pastavattnet och började göra såsen så såsen och pastan skulle sluta laga mat på ungefär samma gång. Jag tänkte på 8 minuter att pastavattnet skulle ha tillräckligt med stärkelse i det då.
 4. Receptkälla: inspirerad av aptitret, Italienproblemet, maj 2011. Sid. 132. Kan också hittas på epicurious.
Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: