Enkel getostost och äggskivor med färska ärter och dill

Enkel getostost och äggskivor med färska ärter och dill

Jag mår bra i morse. Jag har inte känt så varmt de senaste dagarna, så jag märkte. Jag är inte säker på om mina tvetydiga symptom har orsakats av allergier eller en bugg, men! Jag är på mend. Inga mer eftermiddag tupplurar för mig. Min mamma skulle berätta att jag slutade ta tupplur vid två års ålder (min stackars mamma), så att sova under dagen är verkligen ett ovanligt fenomen för mig.

Jag har också undvikit köket så mycket som möjligt och när min mage börjar gropa, kasta ihop en servering måltider som inte lämnar en familjens röra för att städa upp. Det har varit en bra påminnelse om att enkla, snabba och hälsosamma recept alltid behövs och uppskattas.

Detta ägg-på-toast recept är bara det. Det är super enkelt och klart i tio minuter. Du kan förbereda dina ägg men du skulle vilja-krypta, stekt, jämnt pocherade. Rostat bröd och slather på en hälsosam mängd getost (eller krossad avokado, ricotta, hummus). Förbered några grönsaker för att ge en ny komponent (jag använde ärtor för en vårversion, men kan inte vänta med att prova skivade arvsmomater i sommar). Överst med ägg, salt och peppar och en sprinkling av färska örter. Jag valde dill eftersom jag verkligen älskar dill, men någon bladig ört kommer att göra, som basilika, persilja, mint, koriander eller gräslök. Och du är klar!

Jag håller på att hålla denna post kort, men här är en läsning som har fått mina hjul att snurra på sistone: Zosia Mamet på varför hon inte kommer att luta sig in, tack och kate arends på att stanna Sane på internet.

Jag har också menat att berätta om min verkliga vän Jenniphers nya bok, kallad The Anti-Diet: 10-minuters fixar för att få det du vill ha och ett liv du kommer att älska. Jag gick till hennes boksignering och ville ge henne en hög fem varje gång hon läste från boken – det handlar om att älska dig själv och ta hand om dig själv med praktiska tips om hur du kommer dit. Jag önskar att någon hade lämnat mig den här boken på college.

Getost ostad på fullkornsskål, toppad med ägg (stekt eller krypterat) och sprinkling av färska ärtor och örter. En lätt frukost eller någon gång på dagen.

Ingredienser

Per toast

 • 1 skivhjärtad helkornsbröd
 • 1 ½ uns getost, mjukad
 • 1 ägg, stekt eller 2 ägg, krypterade
 • Handfulla färska ärtor
 • Lätt sprinkling av hackad färsk dill (eller mint, gräslök, persilja eller basilika)
 • Havsalt, efter smak
 • Nybakad svartpeppar, efter smak

Instruktioner

 1. Ta en liten kruka med vatten för att koka för ärterna. Rostat bröd. Sprid en generös mängd getost på toppen (om din getost inte sprids lätt, överför den till en värmesäker skål och mikrovågsugn i 10 sekunder).
 2. När vattnet kokar, dropp i ärterna och koka tills det är skarpt, ömt, ca 90 sekunder. Töm ärterna och returnera dem till kruken.
 3. Om du planerar att steka ägget, strö på dina kokta ärtor på getosten och tryck försiktigt ner på ärterna så att de håller fast.
 4. Förbered dina ägg (er) efter önskemål. Om du snoddar ägget, krydda ägget med salt och peppar innan du lagar mat, och kasta i en handfull ärtor innan ägget sätts.
 5. Överför det kokta ägget på toppen av din getost-övertäckta toast. Topp med en liten sprinkle av hackade färska örter, salt och peppar.

anteckningar

Recept inspirerad av vad ska jag äta till frukost idag.
Gör det mjölkfritt: Sub-avokado, krossad med ett strö salt, för getosten.
Ändra det: Ärtor är bara en vårvariant på denna getost och ägg toast! På sommaren kommer jag på toppen av min toast med skivade arvsmomater och en strö av hackad basilika. På hösten och vintern ska jag prova den med rostad vinterkvash och stekt salvia.

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: