Crispy Champignon, Spenat och Avokado Quesadillas

Crispy Champignon, Spenat och Avokado Quesadillas

Ibland saknar jag väntande bord och serverar drycker. I mina livligaste stunder i restaurangen förbrukades mina tankar med de uppgifter som var till hands. Jag fyllde rasande dryckesordningar, slingrade is i glänsande glasögon och hällde vätska med räkningen i mitt huvud, stadigt som en metronom. Jag korsade uteplatsen med tre drycker i ena handen och en vattenkrukare i den andra. Jag sprang bakåt för att byta en keg och slog den gamla ut som jag hade en miljon gånger tidigare. Mina armar var starkare då.

Det finns tillfredsställelse i en hård dags arbete. Mina skift fylldes med leenden och tack och inuti skämt med mina vänner i hörnet. Varje utbyte kom med omedelbar tillfredsställelse, för jag tjänade lite för varje levererad dryck. I slutet av dagen lämnade jag jobb med en massa pengar i min plånbok och sparkade mina fötter upp på soffbordet. Jag gick hem och jag var klar.

Instant tillfredsställelse är inbyggd i att blogga också. Jag tycker att det är en väsentlig del av överklagandet. Att klicka på att publicera och ta emot närmaste återkoppling från andra bloggare och lojala läsare är bara det bästa. Dina kommentarer, facebook gillar och tweets gör min dag, varje dag. Jag älskar också matlagningens och matfotosidan av matbloggar-de får mig att flytta, hugga grönsaker och hoppa på stolar för att snäppa bilder. Trots att jag aldrig blir "klar" i slutet av dagen när det gäller bloggar (det finns alltid mer att göra), bloggar (och allt det omfattar) är det jag älskar att göra.

Ibland, i synnerhet på dagar då jag har jobbat hela dagen framför datorskärmen, förutser jag dagdrömmering av en mer fysiskt aktiv yrke. Jag tänker själv att jag hellre skulle gå hem fysiskt trött än mentalt tömd. Jag undrar om jag skulle sluta jobbet till servitrisen igen så att jag kunde ägna mer av min tänkande tid till den här bloggen. Då kommer jag ihåg behovet av sjukförsäkring och stabilitet, och jag skakar på tanken på att bli stänkad med någon annans smutsiga diskmaskin. Visst kan några av er relatera?

Eftersom jag inte kommer att ändra min situation under överskådlig framtid, antar jag att jag ska berätta om dessa quesadillor. Åh, dessa quesadillas! Quesadillas är min gå till lata lunch eller middag för en, men dessa quesadillas är något speciellt. De är fyllda med grönsaker och grönsaker (och ost, förstås), liksom krämiga skivor av mogen avokado.

Allt som sagt är quesadillas sanna pièce de resistance den oemotståndligt krispiga sidan som produceras när ost sizzles mellan tortillan och den heta stekpannan. Om dina quesadillas eller grillade ostsmörgåsar någonsin har läckt ost ut i kanten och att osten faktiskt stekt mot tortillan eller brödet, vet du bara hur himmelsk den supera spröda osten kan vara. Min pappa nämnde den andra dagen att min mormor brukade använda denna metod för grillade ostsmörgåsar, så jag tycker om att vi båda upptäckte tricket på egen hand, två generationer från varandra. Jag skulle säga att smakpreferensen för krispig ost måste vara genetisk, men låt oss bli verkliga: vem i hennes rätt sinne gillar inte krispig ost ?!

Bottenlinjen här är att dessa ostiga krispiga krämiga quesadillas skulle vara perfekta som Super Bowl fingermat eller för morgondagens lunch. Om du vill ändra dessa med olika fyllningar på vägen, föreslår jag att du håller avokado i mitten och den krispiga, ostiga sidan. De tar verkligen quesadillan från vanliga till oemotståndliga.

Läckra, fyllande vegetariska quesadillas fyllda med svamp, spenat och krämig avokado. Dessa quesadillas har oemotståndligt krispiga sidor.

Ingredienser

 • 1 matsked olivolja
 • ½ rödlök, hackad
 • salt-
 • 8 till 10 oz cremini svampar (AKA baby bellas), skivad i skivor
 • 6 uns baby spinat, grovhackad
 • ½ lime, juiced
 • 2 ½ koppar strimlad råjacka eller cheddarost, uppdelad
 • 2 avokado från Mexiko, skuren i tunna skivor
 • 4 medellång tortillas
 • jarred röd salsa

Instruktioner

 1. I en stor stekpanna över medelvärme, värm olja till skimrande. Tillsätt hackad rödlök och ett streck salt, rör om ibland tills löken är genomskinliga. Tillsätt skivad svamp och koka, omrör ibland tills det är ömt och vänd gyllene, ca 6 minuter. Tillsätt hälften av spenatblandningen, låt den vika lite och lägg sedan till den andra. Koka tills spenat har vissnat och blandningen är torr, 2 till 3 minuter eller längre. Smaka med salt och peppar och stänk av limejuice. Avlägsna från värme.
 2. Dela 1 kopp strimlad ost mellan de 4 quesadillorna och täcker bara hälften av varje tortilla med ost. Dela spinat- och svampblandningen jämnt över osten på varje quesadilla, sedan topp med avokado skivor. Överst allt med 1 kopp strimlad ost, fördelad lika mellan de fyra quesadillorna. Tryck på den tomma tortillhalvan över topparna.
 3. Värm en medium till stor stekpanna (helst gjutjärn) på spisen över medelvärme. Placera en quesadilla (eller två, om de passar) i pannan. Koka i några minuter och vänd försiktigt med en spatel. Stänk omedelbart en del av den återstående osten över quesadillas heta sidor, och låt den smälta som den andra sidan kockar i några minuter. Vänd varje quesadilla och låt osten sizzle in i quesadillaen i några minuter. Vänd och koka den andra sidan i några minuter om det behövs, tills båda sidorna är en fin, skarp guldbrun. Låt quesadillorna svalna på ett skärbräda i några minuter, skiv sedan varje quesadilla i tre skivor med en pizzaskärare eller en mycket skarp kniv. Servera med salsa.

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare.Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: