Creamy Chia Pudding Recept

Creamy Chia Pudding

Jag träffade Amie Valpone i New York för några månader sedan, på International Year of Pulse launch party. Jag var omgiven av människor som jag inte visste och kände mig lite blyg, och Amie gränsade upp och introducerade sig, bubblade över med entusiasm. Jag var så glad.

Hon höll på att referera till hur sjuk hon hade varit – ett årtionde av kroniska sjukdomar (lyme sjukdom, hypothyroidism, läckande gut syndrom och mer) saktade ner henne oerhört. Hon är äntligen botad efter att hon har allvarligt avgiftat sitt liv, från produkterna i sitt hem till maten hon äter.

Jag hade svårt att föreställa mig denna livliga kvinna med en glödande hud som var sjuk och bedridden, men jag kunde känna av den passionerade tonen i hennes röst att hennes sjukdom och återhämtning var båda mycket verkliga. Motivationen bakom hennes hemsida, The Healthy Apple och hennes nya bok, Eating Clean, är att hjälpa andra att bli bättre och må bättre.

Hon skickade mig en kopia av sin bok, som är full av solid information och praktiska råd för att avgifta våra hem och kostvanor. Jag tycker om att jag kör en ganska ren operation här, men hon har inspirerat mig att göra ännu bättre. Jag kan inte vänta med att göra henne enkel (och billig) rengöringslösning av orange-infuserad ättika.

Hennes bok erbjuder över 200 enkla och hälsosamma recept (det är rätt, 200!). Chia fröpudding i frukost kapitlet fångade mitt öga, och jag njöt av det så mycket jag var tvungen att dela den. Jag har provat chia frö "pudding" innan och bara kunde inte komma bakom den märkligt gelatinösa strukturen. Amies version är emellertid blandad med cashewnötter och datum för ultra-krämig pudding. Hon tillade en virvel av chia gel till henne, men jag tycker att jag gillar mina bäst alla krämiga. Det är upp till dig.

Om du inte är bekant med chia frön, är de samma frön som växer lång och grön på Chia Pets. De är en sydamerikansk supermat full av fiber, protein, omega-3 och mineraler. De fyller sig i små gelatinösa bollar när de ligger i vatten. Du kan se dem flyta runt i flaskor av kombucha dessa dagar. Denna pudding är första gången jag någonsin har haft dem, så tack, Amie!

Denna pudding är energi tät, så det är en bra frukost alternativ. Det är så rik, krämig och dekadent, att jag skulle servera det till efterrätt också. Jag älskade det på egen hand, och med några kvarvarande bär från en kockbok skjuter på toppen. Varje frukt med tropiska vibbar skulle vara särskilt välkommen.

Jag försökte omröra i något kakaopulver och mini halv-söt chokladflis (bilden på det sista fotot), och det påminde mig om en Frosty korsad med mina ungdoms ögonblickliga puddingkoppar. Så bra. Om du (eller någon du känner) kan dra nytta av att städa din diet och hemma, var noga med att hämta en kopia av Amies bok, Eating Clean!

Krämig chia fröpudding gjord med cashewnötter, datum och vanilj! Denna behandling är mycket hälsosammare än traditionell pudding. Hitta ett chokladpudding alternativ också. Recept ger 3 till 4 små portioner.

Ingredienser

Chia fröpudding

 • 1 ½ koppar vatten
 • ¼ kopp chia frön
 • 6 stora datum
 • ⅔ kopp råa cashewnötter (om du inte har en kraftig mixer, kommer dessa sannolikt att blötläggas i vatten i 2 till 4 timmar, då dräneras)
 • ½ tsk jord kanel
 • ½ tsk rent vanilj extrakt
 • Knippa havssalt

Extra påfyllningar

 • Färsk frukt: bär, skivade bananer, hackad ananas, etc.
 • Stänk av kakaopulver, chokladchips eller finhackad mörk choklad, rostat kokosnöt, kanel etc.

Instruktioner

 1. I en flytande mätbägare, kombinera vattnet och chia frön. Lägg åt sidan tills blandningen bildar en gel, ca 20 minuter.
 2. Om dina datum inte är mjuka och klumpiga, placera dem i en skål och häll varmt vatten över dem. Lägg åt sidan i upp till 20 minuter, eller tills chia frön är klara. Dränera.
 3. Kasta datumen. I en mixer, kombinera de pitted datum med cashewnötter, kanel, vanilj och salt. Häll i halv eller mer av chia gelén (jag föredrar chia frön i deras blandade tillstånd, så jag hällde i nästan alla mina). Puree tills mjuk. Om din pudding blir varm i processen måste du kyla det tills det är coolt.
 4. Servera enskilda portioner pudding med eventuella kvarvarande chia gel swirled in. Översta med några garneringar du skulle vilja ha. Förvara kvarvarande i kylskåpet.

anteckningar

Recept anpassat från Eating Clean, © 2016 av Amie Valpone. Reproducerad med tillstånd av Houghton Mifflin Harcourt. Alla rättigheter förbehållna.
Chokladpudding alternativ: Rör i kakaopulver, smaka (lite går långt). Lägg till lite mini chokladflis eller finhackad choklad om du vill gå in!

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: