Cranberry Walnut Chicken Salad with No Mayonnaise

Cranberry Walnut Chicken Salad with No Mayonnaise

en lågkarbid tranbärs valnöt kyckling sallad gjord med Kalifornien valnötter. Du kommer att älska denna paleo-vänliga kyckling sallad utan majonnäs.

Jag har övervägt att flytta till en låg carb paleo diet. Det är mycket strängare än den vanliga kolhydrater med låg fetthalt.

För att flytta till en paleo diet, skulle jag behöva ge upp mejeri. Det skulle vara störst för mig. Jag älskar glass och ost alltför mycket.

Den andra saken som skulle behöva förändras är sötningsmedel som jag använder. För att vara paleo kan mat inte bearbetas. Det betyder att jag ganska mycket måste ge upp alla låga karbohydrater sötningsmedel utom för torkade steviablad.

Jag tror att jag kan ge upp sötsakerna och vänja mig vid att använda en grön sötningsmedel. Men jag skulle behöva hitta en bra ersättare för ost. Det finns några recept som gör en ost ersättning från nötter som valnötter. Jag älskar nötter så jag måste experimentera med det.

När jag talade om nötter gjorde jag denna Paleo-vänliga tranbärsvalnöt kyckling sallad med Kalifornien Valnötter. I stället för majonnäs brukade jag använda avokado för att hålla salladen tillsammans. Jag använde också osötade tranbär eftersom jag föredrar att äta torkade tranbär utan sötningsmedel.

Jag sakta kokade fyra kycklingbröst att använda i detta recept. Långsam matlagning gör köttet väldigt ömt och saftigt. Köttet var kryddat med salt, peppar och vitlökspulver och kokades sedan på lågt i crock potten med lite vatten. När köttet hade svalnat tärnade jag det efter att ha tagit bort huden och benen.

Kalifornien valnötter är en bra källa till växtbaserad omega-3 fett (alfa-linolensyra eller ALA). Och de är den enda muttern som ger en viktig källa till det väsentliga näringsämnet.

Valnötter är också en bra källa till protein och fiber. Varje uns valnötter har ca 4 gram protein och 2 gram fiber. Så, du kan må bra om att äta dem som en del av en hälsosam kost. Jag tycker också att de smakar bra.

Du får en bra dos av näring från denna paleo-vänliga låga carb Tranbärs valnöt kyckling sallad. Och det är gjord med hela livsmedelsingredienser.

De mosade avokadoerna är en perfekt ersättning för majonnäs i salladen. Och med hjälp av dem läggs ett annat gott fett i blandningen.

Jag njöt av att äta denna kyckling sallad serveras på sallad wraps. Det är också något som kan användas på toppen av en trädgårdssallad.

Tranbärna lägger till en fin touch av färg. Jag gillar att äta osötad torkad tranbär. Du kan också göra din egen sötad torkad tranbär med stevia. Jag har ett recept på hemlagad sötad torkad tranbär här.

Om du vill ha några andra bra recept med valnötter kan du hitta en fantastisk samling på California Walnuts hemsida. Du hittar gott om mjölkfria, glutenfria och barnvänliga recept där!

Low Carb Paleo Cranberry Walnut Chicken Salad

 

5 från 3 röster Skriv ut

Tranbär Walnut Chicken Salad Without Mayonnaise

En lågsaltad karbanbärs valnöt kyckling sallad gjord med Kalifornien valnötter. Du kommer att älska denna paleo-vänliga kyckling sallad utan majonnäs. Kurs Huvudrätter Cuisine Amerikansk Nyckelord Low carb salad Prep Time 5 minuter Total tid 5 minuter Serveringar 8 Kalorier 282 kcal Författare Lisa | Låg Carb Yum

Ingredienser

 • 4 kokta kycklingbrösthalvor
 • 2 stjälkar selleri hackad
 • 1/2 kopp sockerfri torkad tranbär eller använd hemlagad
 • 1/2 kopp Kalifornien valnötter hackad
 • 2 avokadoer
 • 2 msk citronsaft
 • salt-
 • peppar

US Customary – Metric

Instruktioner

 1. Tärning upp kokt kycklingbröst.
 2. Blanda kyckling, selleri, tranbär och valnötter i en stor skål.
 3. I separat liten skål, mosa avokado med citronsaft.
 4. Rör avokado blandningen i kycklingblandning. Smaka med salt och peppar.

Receptanteckningar

För att skapa egna torkade tranbär, se detta inlägg.

Nutrition FactsCranberry Walnut Chicken Salad Without MayonnaiseAmount Per Serving (154 g)kalorier 282 Kalorier från fett 154% Dagligt värde*Totalt fett 17,1 g 26%Mättat fett 2,4 g 12%Kolesterol 64 mg 21%Natrium 240 mg 10%Totala kolhydrater 6,6 g 2%Dietfibrer 4,5 g 18%Socker 1gProtein 26,8 g 54%* Procent dagliga värden är baserade på en 2000 kalori diet.

Jag valdes för detta tillfälle som medlem av Clever Girls och innehållet och åsikterna som uttrycks här är alla mina egna.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: