Cold Stone Creamery Sweet Cream Ice Cream - gör det hemma! - Mynutritionalpal.com

Cold Stone Creamery Sweet Cream Ice Cream – gör det hemma!

Jag vill ha det. Nej det gör jag inte. Jag behöver det. Nej det gör jag inte. Jag längtar efter det. Nej, det gör jag definitivt inte. Jag kan inte leva utan det. Ja, ja okej det är sant =). Glass är något jag aldrig ger upp! Det är bara ett av de saker som gör livet bra. Det gör livet enkelt för ett ögonblick för att bara kunna sitta tillbaka på den bekväma soffan eller i det varma solskenet och njuta av en generös skopa av silkeslen, perfekt söt glass. Jag kan inte förklara min missbruk men åtminstone ska jag erkänna det =).


Min favorit är Cold Stone Creamery's Sweet Cream Ice Cream. Så självklart har jag fått reda på hur man gör det själv i hemmet. Jag måste säga att receptet jag skapade smakar exakt detsamma. Jag gjorde en förändring av ingredienser jämfört med vad de använder, de använder guargummi som ett förtjockningsmedel men jag ville inte köpa det så jag använde majsstärkelse i mitt recept. Fördelarna med guargummi är att du inte behöver värma glassen för att den ska tjockna, medan du med majsstärkelse gör det. Men fördelen med majsstärkelse är att det är en mycket vanligare hushållande ingredienser så att du troligen redan har den till hands och använder den för andra recept.
För att förklara Cold Stone Creamerys Sweet Cream Ice Cream skulle jag kalla det Guds is. Helt dekadent, silkeslen, enkel men otroligt otrolig och den perfekta basen för alla "mix-in". Min personliga favorit "mix-ins" är Oreos eller Brownies. Jag älskar också hallon och graham cracker skorpa. Åh och twix, okej okej jag älskar dem alla men min topp fav är Oreos. Vad är din favorit mix-in? Välj din favorit och lägg den till detta vansinnigt läckra Sweet Cream Ice Cream recept. Jag älskar också att äta det exklusive mix-ins, det är så otroligt bra, ingen mix-ins behövs, bara en bonus om så önskas.

Kom ihåg att prenumerera på Mynutritionalpal.com nyhetsbrev för att få nya receptmeddelanden levererade till din inkorg!

Följ Mynutritionalpal.com på Facebook | Instagram | Pinterest | Twitter för alla de senaste uppdateringarna, recepten och innehållet.

Skriva ut

Cold Stone Creamery Sweet Cream Ice Cream – gör det hemma!

4,75 från 4 röster

Har du gjort detta recept? Lämna en recension.

Utbyte: 4 portioner

Ingredienser

 • 1/2 kopp granulärt socker
 • 2 msk majsstärkelse
 • 2 koppar tung grädde
 • 1 kopp helmjölk
 • 1/4 kopp ljus majssirap

Rekommenderad mix ins:

 • krossade oreos
 • kakadegbett, hackad
 • krossad graham cracker eller graham pajskorsa
 • bär
 • tärnad brownies
 • strössel
 • hackade hackade godisstänger
 • karamell, choklad eller bärsås
 • krossade sockerkeglar eller våffelkottar
 • chokladbitar
 • hackade nötter
 • … i princip vad du än vill =)

Instruktioner

 1. I en stor kastrull, vispa ihop socker och majsstärkelse tills den kombineras. Häll i grädde, mjölk och majssirap och vispa tills det är väl blandat. Koka blandningen över medium värme (ibland lagar jag det till och med över medelhögt för att påskynda det lite), omrör hela tiden tills blandningen kommer bara till en mild koka. När blandningen når en mild koka, minska värmen och låt blandningen bubbla försiktigt, omrör hela tiden i 30 sekunder. Stam blanda genom en fin mesh sikt i en stor skål. Täck blandningen med saranfolie eller vaxpapper, tryck direkt mot ytan av glassbasen för att förhindra att huden bildas. Kylblandningen tills den är fullständigt kyld, sedan överföras till frys och frys 1 timme – 1 1/2 timmar (jag har funnit det här hjälper verkligen glassstrukturen när det fryser efter efterbehandling av ismaskin, det ger det i princip en början). Överför extra kyld glassblandning till en glassmaskin och frys enligt tillverkarens anvisningar. Överför glass till en lufttät behållare och frysta tills det är nästan fast eller frysta tills det är fast och mjuk i mikrovågsugn ca 5-10 sekunder tills det är något mjukat. Blanda i önskad "mix-ins" (om du vill förbereda precis som Cold Stone gör, kan du frysa en marmorplatta, använd sedan två stora skedar för att vikas i blandningar med kyld marmorplatta eller alternativt kan du lägga till mix- ins i under de senaste 5 minuterna av bearbetning i glassmaskin).
Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: