Choklad Pepparmint Cups

Choklad Pepparmint Cups

Jag ärvde en stor söt tand – för choklad. Jag föredrar mörk choklad som faller mellan mjölkchoklad och bittert mörk. Ännu bättre när den är korsad med jordnötssmör, karamell eller mynta. Kola, kokos eller honung bitar gör mig svag i knäna. Fortsätt, rör om lite puffad quinoa eller chili pulver eller chai te.

Har du någonsin smakat olivolja med mörk choklad? Jag är med i den. För all min entusiasm för choklad i sina många former är det roligt att jag inte har försökt att göra mer chokladmat.

Därför blev jag upphetsad när jag hittade detta recept på honungssötta chokladpepermynta i Jessica Murnans nya kokbok, One Part Plant. De kräver bara fyra ingredienser (tre, om du släpper flakigt havssalt), cirka tio minuters prep och trettio minuter i frysen.

Jag dog-eared några recept i Jessicas nya kokbok för att göra, som za'atar virvelbröd och lätt kryddig miso soppa. De flesta av dem, som baklava-ish toast, är super enkla och verkar perfekta för upptagna vardagar.

Om du inte känner till Jessica än, driver hon en blogg som främjar växtbaserad ätning, och en podcast där hon intervjuar super intressanta människor. I själva verket två podcasts-hon släppte precis en ny podcast som täcker hela sin cookbook-process. Jag är besatt.

Jessica upptäckte växtbaserade dieter när hon kämpade med stadium 4 endometrios. Hennes symptom minskade till hanterbara nivåer när hon övergick till en diet av hela livsmedel. Är det inte så mirakulöst? Jag älskar historier som hennes.

Jag skulle aldrig föreslå att kost kan bota Allt maladier, men jag älskar att höra om människor som har hittat sina botemedel i livsmedel snarare än recept. Liksom min vän Tessa, vars hemliga migrän försvann när hon slutade äta gluten.

Jessica delar sin historia och 100 icke-inflammatoriska recept i sin nya bok. De är alla mjölkfria och glutenfria. Jag tror att jag valde ett av de enda icke-veganska recepten i boken att dela med. Pepparmyntsfyllningen innehåller rå honung, vilket är nyckeln eftersom den är tjockare än vanlig honungs- eller lönnsirap.

Om du delar min söta tand hoppas jag att du ska ge dessa ett skott. De är ett roligt alternativ till de dyra gourmetvarianterna som jag nämnde ovan, och bara en kan tillfredsställa mina chokladbehov för dagen. Även om jag ibland går tillbaka till en annan, och då kanske en annan. De är så bra.

Läckra honung-sötade choklad pepparmynta koppar! Dessa mörka chokladkakor är roliga och lätta att göra. Recept ger 12 till 15 mini pepparmynta koppar; multiplicera om det behövs (du behöver så många mini cupcake liners-leta efter dem i bakgången).

Ingredienser

  • 2 matskedar rå honung
  • ¼ tsk pepparmint extrakt
  • 1 kopp mörk choklad (jag använde 6 uns mörk chokladflis)
  • Fläckigt havsalt, för sprinkling

Instruktioner

  1. I en liten skål, rör ihop honungs- och pepparmyntaxtraktet tills de kombineras. Ordna mini cupcake liners på tallrikar eller fyll en mini cupcake pan med liners, om du har en.
  2. Smälta chokladet (det gjorde jag i mikrovågsugnen i 30 sekunders sprängor, omrörning efter varje, eller du kan använda en dubbelpanna på spisen). Fyll botten av varje kopp med 1 tsk smält choklad. Lägg till en liten dollop av honungsblandningen i mitten, lägg sedan på den med en annan tesked choklad.
  3. Stänk lite havsalt över kopparna (Obs! Om du vill att saltet ska synas ovanpå som min, vänta tills kopparna har kylt i ca 5 minuter för att strö över salt). Frysa godisarna tills de är fasta, cirka 30 minuter, då är de redo att äta! För maximal livslängd, förvara dem i kylskåp i en förseglad väska.

anteckningar

Recept anpassat bara en teeny bit från ONE PART PLANT. Copyright © 2017 av Jessica Murnane.
Ändra det: För att göra andra smaker av chokladkoppar noterar Jessica att du kan använda någon olja eller extrakt som skulle para bra med choklad i stället för pepparmynten. Hon erbjöd ros, mandel eller anis som exempel.
Gör det mjölkfritt: Använd mjölkfri choklad. Se nedan för rekommenderade varumärken.
Gör det så fritt: Se till att din choklad är fri från sojaderivat som sojalecitin. Kolla in Enjoy Life och Pascha-varumärkena.

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: