Vegan Cherry Chocolate Cake Recept

Cherry Chocolate Cake

Den 4 juli tog jag några bitar av en härlig cherrychokladkaka gjord av en av mina favorit släktingar. Jag bad om receptet och mitt hjärta sjönk lite när jag fick reda på att hennes hemliga ingredienser var en låda av djävulens matkaka-blandning och burk på burk i kirsebärpai.

En och en halv och en halv senare köpte jag en massiv väska med mörkröda körsbär, gjorde ett par fantastiska körsbärsargelsallad, och ville göra en efterrätt med resten. Minns av min kusin s cherry chokladkaka kom tillbaka till mig och undrade om jag kunde göra en hälsosammare version. Jag var sorts smörgad efter att ha ätit hela Blackberry Peach Galette, så jag letade efter ett vegansk chokladkaka recept. Den första sidan av google-resultaten innehöll flera referenser till Moosewood Restaurant's recept, och massor av raving recensioner. Receptet har mycket att göra för det: det är vegan, lätt att göra och kräver inga ovanliga ingredienser. Jag såldes.

Jag bytte helvete bakverk mjöl för allroundmjölet, tillsatte lite mandel extrakt i stället för några vanilj extrakt och blandas i över ett pund körsbär. Hällning i äppelcidervinägerna kände sig som att utföra ett kemiförsök. Smeten skummar upp! När kakan svalnat, iced jag den med ren halvt söt choklad och ströste den med socker. Jag tog kakan till frukost club och mina vänner älskade det!


Denna dekadenta chokladkörsbärstårta görs friskare med hela vetemjöl och färska körsbär. Det är vegan också, men du behöver inte berätta!

Ingredienser

 • 1 ½ koppar helvete konditorivaror
 • ⅓ kopp osötad kakaopulver
 • 1 tsk bakpulver
 • ½ tesked salt
 • 1 sällsynt kopp rå (turbinado) socker
 • ½ kopp smält kokosnötolja eller kvalitets vegetabilisk olja
 • 1 kopp kaffe (jag blandade ett paket med Starbucks VIA instant coffee med kallt filtrerat vatten, du kan också bara använda 1 kopp kallt vatten)
 • 1 tsk vanilj extrakt
 • ½ tsk mandel extrakt
 • 2 matskedar cider vinäger
 • 1 ¼ pund mörka körsbär (ungefär nog körsbär för att täcka botten av din tårta)

Instruktioner

 1. Förvärm ugnen till 375 grader Fahrenheit.
 2. Koka körsbären. Jag satsade på den här körsbärssnitten och det gör gropkörsbär så enkelt som möjligt.
 3. Rikta längst ner på din panna med pergamentpapper. Jag använde en 9 tums non-stick springform pan, vilket gjorde att kakan blev avlägsnad.
 4. Vispa mjöl, kakao, bakpulver, salt och socker direkt i kakan.
 5. Mäta och blanda ihop olja, kallt kaffe (eller kallt vatten och Starbucks VIA), mandel extrakt och vanilj extrakt.
 6. Häll de flytande ingredienserna i bakpannan och blanda smeten med en gaffel eller en liten vispa tills den är jämn.
 7. Tillsätt ättika och rör om snabbt. Du kommer att se blek virvlar i smeten som ättika reagerar med bakpulver. Rör om tills ättika fördelas jämnt i smeten.
 8. Blanda in dina körsbär med minimal omrörning. Jag piskade körsbären ner i smeten med mitt finger.
 9. Baka i 35 minuter, eller tills en tandpetare som sitter i mitten kommer ut ren. Lägg åt sidan för att kyla.

anteckningar

Anpassad från Moosewood Restaurant.

▸ Näringsinformation

Den information som visas är en uppskattning som tillhandahålls av en online näringsräknare. Det bör inte betraktas som en ersättare för en professionell näringsläkare råd.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: