Paleo Low Carb Chicken Nuggets Recept (Glutenfri) - 5 Ingredienser!

5-ingrediens Paleo Low Carb Chicken Nuggets (Glutenfri)

Vi tog en semester till Frankrike och Schweiz i september förra året. Jag har talat om det förut, men för att vi ännu inte delade med att jag var gravid vid tiden, släppte min beskrivning av det definitivt några detaljer. Liksom det faktum att min morgon sjukdom gjorde restaurangen upplevelser … um, intressant. Istället för att prova så många lokala livsmedel som jag kunde, som jag brukar göra när vi reser, sökte jag desperat varje meny för kycklingnuggor. Tyvärr var paleo eller low carb chicken nuggets ute av frågan för att äta ute. Vid den tiden var det knappast viktigt, för regelbundna var en av de få matvaror jag kunde hantera.

Senaste Low Carb Recept Video

När jag ursprungligen planerat vår resa hade jag alla dessa restauranger planerade. Jag gillar att undersöka menyer och läsa recensioner i förväg när vi reser. Vanligtvis fungerar det fantastiskt. Det betyder ingen stress som försöker hitta en plats när vi är trötta efter aktiviteter och inga besvikelser med livsmedelskvaliteten, urvalet eller tjänsten. Dessutom är det ett av de bästa sätten att se till att vi får prova äkta mat från regionen vi besöker.

Det var självklart att många av de restauranger jag hade valt inte hade de mest "första trimestervänliga" alternativen. Jag kunde inte hantera foie gras, fondue, exotiska sallader och så många andra livsmedel som jag normalt skulle ha varit glada att prova.

I stället andades jag en lättnadssug varje gång jag upptäckte att restaurangen råkade ha kycklingnuggor på menyn. Kyckling nuggets, av alla saker! Inte att det är något fel med kycklingnuggor. (Hemma, jag älskar särskilt att göra lågkarbinhönsnuggor!) Men de är inte exakt spännande mat att försöka när du reser halvvägs över hela världen.

Som man kan förvänta sig var kycklingnuggar ett vanligt föremål på barnens menyer. Jag tänkte att jag bara skulle få dem – problemet löst, eller hur? Vad jag inte förväntade mig var hur svårt det var att beställa dem!

En upplevelse i Grindelwald, bergstaden i Alperna där vi stannade, visade sig vara särskilt löjligt. Efter att utse att restaurangen jag hade bokat hade ingenting jag kunde äta, vi bosatte sig för en plats intill vårt hotell. Åtminstone hade det en vacker utsikt över bergen som vi satt utanför! Kycklingnuggarna på barnens meny skulle behöva, eller så tänkte jag. Istället gick konversationen med servitören något så här:

Jag: Jag har kycklingnuggarna.
Servitör: De är på barnens meny.
Jag: Jag vet. Det är okej, det är vad jag ska ha.
Servitör: Nej, barnens meny är endast för barn. Välj något annat.
Mig: Jag vill inte ha något annat. Jag har bara kycklingnuggarna, tack.
Servitör: Du bör titta på menyn igen. Du hittar något annat.

Detta fortsatte i ytterligare några minuter. Jag fick äntligen att förklara att jag var 7 veckor gravid och allting skulle få mig att bli sjuk. Han gick motvilligt överens efter att han mumlade något under hans andetag. När räkningen kom, hade de laddat mig 25 dollar för den barnstora delen av fyra kycklingnuggor. På den tiden ville jag bara komma ut därifrån. Åtminstone var jag fortfarande i ett anständigt humör från vår Lake Bachalpsee vandring tidigare den dagen.

När jag återvände hem var kycklingnugg fortfarande ett av de få sätt jag kunde få mitt protein på. Vid denna tidpunkt var jag definitivt trött på att alla bearbetade versioner skulle äta ute och istället valde att göra min egen. Det låga carb-kycklingnuggets receptet jag delar idag var resultatet.

Jag stekte mina paleo kycklingnuggor i en panna på kaminen, vilket får brödet mer krispigt jämfört med bakning. Det tar bara ett par minuter på varje sida, så processen går väldigt snabbt. Se till att du använder mycket olja, annars kan de hålla fast och brödningen kan falla av.

Du kan också baka dem i ugnen om du föredrar det. Om du går den vägen kan du släppa ut oljan och det tar ungefär 6-8 minuter per sida vid 450 grader F. Du kan behöva justera beroende på storleken på dina nuggets.

Jag behövde dessa glutenfria kycklingnuggor vara snabb och enkel. När jag skapade dem fortsatte matlagningen att vara svårt på grund av morgonsjukan. Av denna anledning behöll jag detta recept super enkelt med bara fem ingredienser, plus salt och peppar. Jag upptäckte att mayo fungerar bra som ett bindemedel för breading när jag utvecklade min bacon crusted kyckling recept, så använde en liknande process här, med lite ättika tillsatt. Jag har ett annat knep för att få låga carbbrödningar att hålla fast i det här receptet för kycklingparmesan.

Även om du inte går igenom vad jag gjorde visste jag att ni skulle uppskatta enkelheten i ett recept med fem ingredienser. De har alltid varit en av mina favorittyper! De kan vara en livräddare på en upptagen natt.

Lyckligtvis, vid 29 veckor gravid i veckan känner jag mig bättre de flesta dagar. Precis som jag förutspådde, är dessa låga karbon kylling nuggets fortfarande ett av mina favorit enkla kyckling recept.

Paleo Low Carb Chicken Nuggets Recept:
Knappa det för att spara till senare!

Klicka på knappen ovan för att öppna nålen och klicka sedan på "Spara" för att spara den på ett kort. Du kan också följa mig här!

RECIPE CARD

5 från 4 rösterHämta en recension eller fråga Skriv ut RecipePin Share

5-ingrediens Paleo Low Carb Chicken Nuggets (Glutenfri)

Det här receptet med paleo, lågt karbon kycklingnugg är lätt att förbereda med bara 5 ingredienser. Du kan göra dem stekta eller bakade! Kurs Huvudrätter Cuisine Amerikansk Nyckelord kyckling, mjölkfri, glutenfri, keto, låg carb, nugget, paleo, sockerfri, hel 30 Kalorier 196 kcalPrep Tid 15 minuterKök Tid 10 minuterTotal Tid 25 minuterAuthor Maya Krampf från WholesomeYum.comServings 8 portioner (4 nuggets vardera)

Ingredienser

Klicka på den understrukna texten nedan för att köpa ingredienser!
Se till att läget Safari läsaren är AV för att visa ingredienser.

 • 2 medium kycklingbröst
 • 1/4 kopp majonnäs
 • 1 tsk Vit vinäger (eller någon ättika av val – Jag rekommenderar äppelcidervinäger till paleo)
 • 1 kopp Mandel mjöl
 • 1/2 tsk Havssalt (plus mer för saltlösning i steg 1)
 • 1/4 tsk Svartpeppar
 • 2 msk Olivolja (eller valfri olja)

Enhetskonvertering för ingredienser:US Customary – Metric

Instruktioner

Mer tips om detta recept i inlägget ovan!
Kolla nedan för receptvideo (om det finns några) och näringsinformation.

Prep

 1. Fyll en stor skål med vatten och några matskedar havssalt. Placera kyckling i saltvattnet och låt det salta i minst 10 minuter, upp till en timme. Töm och klappa torrt. Skär kycklingen i nugget sized pieces.

 2. I en liten skål, vispa ihop majonnäs och ättika.
 3. I en annan skål, blanda mandelmjöl med lite havssalt och svartpeppar. (Jag använde 1/2 tsk (2 g) havsalt och 1/4 (1 g) tsk svartpeppar, men du kan justera efter önskemål.) Känn dig fri att slänga några andra kryddor du gillar där inne.

 4. Coat varje bit av kyckling i ett tunt lager av mayonnaise-blandningen, tryck sedan in i mandelmjölblandningen.

Stekinstruktioner

 1. Värm oljan i en stekpanna över medelhög värme. (Använd en generös mängd olja – minst 2 msk (30 ml) per sats.) Koka kycklingnuggarna i ett enda lager i satser, ca 2-3 minuter per sats, på båda sidor, tills gyllene.

Bakningsinstruktioner

 1. Förvärm ugnen till 450 grader F (232 grader C). Rikta ett bakplåt med pergamentpapper och ordna kycklingsnuggor i ett enda lager. Baka i 6-8 minuter tills botten är gyllene. Vrid försiktigt och baka sedan i ytterligare 6-8 minuter tills den är kokt igenom.

LÅG CARB & KETO VECKA MÅLPLAN

LÅG CARB & KETO VECKA MÅLPLAN

FRÅN ALLMÄNT YUM

Spara tid. Ät god mat. Gå ner i vikt. Prova det utan risk.

FÅ DIN GRATIS PRIAL

Receptanteckningar

Serveringsstorlek:4 lågkola kycklingnuggor

Video visar hur man gör Låg Carb Chicken Nuggets:

Klicka eller tryck på bilden nedan för att spela upp videon. Det är det enklaste sättet att lära sig hur man gör Low Carb Chicken Nuggets!

NÄRINGSINFORMATION PER SERVERING

Var kommer näringsinformation från? Nutrition fakta tillhandahålls som en artighet, som kommer från USDA Food Database. Du kan hitta enskilda ingredienser carb-räkningar vi använder i Low Carb & Keto Food List. Carbantalet utesluter sockeralkoholer. Netto carbantal eliminerar både fibrer och sockeralkoholer, eftersom de inte påverkar blodsockret hos de flesta. Vi försöker vara korrekta med den här informationen, men gärna göra egna beräkningar.

Nutrition FactsAmount per portion. Serveringsstorlek i recepten ovan. Kalorier 196Fat 17gProtein 9gTotal Carbs 3gNet Carbs 1gFiber 2gSugar 1g

Vill du ha mer lågkarbid och keto resurser?

Om du vill veta mer om hur man startar en lågkarb diet, eller undrar om att sötningsmedel ska ersättas, kolla dessa guider:

Low Carb & Keto Diet Plan
Starter Guide Sweetener Conversion Calculator

All text och bilder © Copyright Maya Krampf för Hälsosam Yum.

Aktier uppmuntras och uppskattas mycket! Vänligen gärna dela detta recept genom att dela en länk, inte en skärmdump.

Kopiera / klistra in fullständig recepttext till webbplatser eller sociala medier är förbjuden. Du kan dela ett utdrag och / eller enstaka bild, förutsatt att full och tydlig kredit ges till Hälsosam Yum med en länk tillbaka.

Behöver du låga karb ESSENTIALIALS?

SE ALLA MIN KÖK MÅSTE HAVA

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: